Edirne’de düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda beş bin metrede rakiplerine fark atarak rahat birinci olan Nevşehirli milli atlet Mustafa Demir dünya şampiyonluğu hedefine kilitlendi.
    Balkan Şampiyonası’na iyi bir hazırlık dönemi sonrasında katıldığını ve beklemediği oranda rahat bir birincilik kazandığını belirten milli atlet Demir, “Her şey başta yavaş başladı. Rakiplerim ön grupta yer alırken ben arkalarında onları takip ediyordum. Daha sonra antrenörüm Resul hocamın ‘git artık sona bırakma yarışı’ demesi üzerine fark atmaya başladım.'' diyerek şöyle devam etti:
    ''Romen rakibim ilk anlarda beni biraz zorladı. Yarışın ortalarında çok sert bir tur geçince Romen rakibim de geriledi. Daha sonrasında belli bir tempoya bağladım. Son iki tura gelirken tempomu biraz daha arttırdım ve o sırada rakiplerime tur bindiriyordum. Tribünler ayaktaydı ve bitişe gelirken tribünlerin muazzam tezahüratlarıyla birinci oldum. Bayrağımızı dalgalandırdığım, ülkemize on puan kazandırdığım ve takım halinde balkan şampiyonu olduğumuz için çok mutluyum.”
    Balkan şampiyonasından sonra önünde dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edecek atletlerin seçme yarışmaları olduğunu kaydeden Demir, “Antalya’nın Akseki ilçesinde dağ krosu seçmesi var. Kamp Eğitim Merkezi’nde antrenörüm Resul Köstekçi ile orada hazırlıklarımıza devam edeceğiz. Önce milli takıma girmeyi sonrasında da Ağustos ayının sonunda Arnavutluk’ta yapılacak olan dünya şampiyonasında birincilik hedefliyorum. Dünya şampiyonası sonrasında Avrupa-Türkler Şampiyonası’nda Fenerbahçe adına koşacağız. Sonrasında bir süre dinlenme fırsatı bulup, yeni bir sezon açmak için hazırlıklara başlayacağız.” dedi.