Acıyla beslenenler,

Acıyla güçlenenler...

Son zamanlarda ne kadar da duyduk bu ikisini değil mi?

Bu yazımda sizler için hayatın bize sunduğu tecrübelere yer vermek istedim. Bir gün babam şöyle demişti "Tecrübenin iyisi kötüsü olmaz, ondan çıkarılacak sonuç önemlidir." Babamdan bunu duyana kadarki zamanda her yaşadığım olumsuzu tecrübe sanardım.

İyi şeylerin de birer tecrübe olduğunu anladığımdaysa, yaşadığım tüm olumsu şeyleri ve onları neden yaşadığımı anlamaya başladım. Meğer tecrübe; iyisiyle kötüsüyle yaşadıklarımızdan arta kalanlarmış.

Hayat devam ettiği sürece, bedenimiz var oldukça elbette deneyimlerimiz de olmaya devam edecektir. Tecrübenin hayatımızdaki önemi çok büyüktür. İbn-i Sina "Tecrübe ilimden üstündür." diyerek bu önemin büyüklüğünü bize göstermiştir.

Öyle büyüktür ki her deneyimimiz bize yol gösterecek, yürüdüğümüz yolda çıkabilecek engelleri aşmamızı kolaylaştıracaktır. Zamanla bizler de biriktirdiğimiz tecrübelerle başkalarının yoluna ışık tutacak, tavsiye ve önerilerimizi aktaracağız. Tıpkı daha önceleri başkalarının bize yaptığı gibi.

Kısaca diyebilirim ki; acıyla beslenenler tecrübelerini yanlış, acıyla güçlenenler de doğru anlayanlardır. Hayat bir okul, her tecrübe bir ders dersek, dersi iyi dinlememiz gerektiğini unutmamalıyız.

Sevgiyle kalın...
Songül Bağıran