WhatsApp yeni düzenlediği mesajlaşma protokolünde gizlilik gerektiren konularda ve kimlik bilgilerinin korunmasına yönelik endişe veren yeni sözleşmesini uygulamaya koyarken ülkeler arasında ayrımcılık yapması büyük tepkilere neden olmuştu.

Özellikle Türkiye'de günlerdir konuşulan ve büyük tepki alan yeni sözleşme ve bilgilerin faceboık'ta paylaşılmasına yönelik konular nedeniyle herkes WhatsApp'tan çıkmaya başladı ve yeni mesajlaşma sistemlerini kullanmaya başladı. Türkiye'de en fazla kullanım sağlayan Telegram olduğu belirtiliyor. Bunu gören WhatsApp geri adım attı. 

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, dünya üzerinde kullanıcıların büyük tepki gösterdiği gizlilik sözleşmesinde yapacağı veri paylaşımıyla ilgili düzenlemeyi ertelediğini açıkladı.

Siber Saldırganların yeni hedefi NFT Pazar ylerleri Siber Saldırganların yeni hedefi NFT Pazar ylerleri

WhatsApp, internet sitesinde yer alan blogda yayımladığı yazıda, 8 Şubat olarak belirlenen yeni sözleşmenin kabulüyle ilgili son tarihi ileri bir döneme ertelediğini belirterek, bu süreç içerisinde ortalıkla bulunan "hatalı bilgileri" düzeltmeye dönük çalışmalar yapacağını belirtti.

WhatsApp, "En yeni güncellememizle ilgili çok fazla kafa karışıklığı olduğuna dair birçok insandan geri dönüş aldık. Bu güncelleme, Facebook ile veri paylaşımımızın kapsamını genişletmiyor" dedi.

Yazıda, yeni seçeneklerin yürürlüğe gireceği 15 Mayıs'a kadar kademeli olarak kullanıcılarının kendi belirledikleri hızda bu değişikliği değerlendirmelerine olanak tanınacağını belirtti.