Beyoğlu Belediyesi’nin “Doğaya Destek Sizden, Buz Pateni Biletiniz Bizden” sloganıyla geliştirdiği mobil buz pisti, Beyoğluları buz pateni sporu ile buluşturdu.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından açılışı gerçekleştirilen Mobil Buz Pisti’nde Beyoğlulu çocuklar buzda kaymanın keyfini çıkardı.
 
Beyoğlu’nda Sporcu ve Çevreci Gençler Yetişiyor
 
Pistte kayan çocukları mutlu gözlerle izleyen Demircan, zarif bir spor dalı olan ve farklı ufuklar açan buz patenini ilçesindeki çocuklarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ücretsiz hizmet veren mobil buz pistinde kaymak için geri dönüşümlü atık bir maddeyi toplamak gerektiğine dikkat çeken Demircan, “Yaz spor okullarımızda, yelken kulübümüzde ve Kefken Çevre Yaz Kampımızda gençlerimiz için pekçok eğitim ve spor imkanı sağlıyoruz. Şimdi de çocuklarımızı buz pateni sporu ile buluşturduk.  Bu sporu yapmak isteyen çocuklarımız, bir şişe, eski bir gazete, kağıt gibi geri dönüşümlü atık getirecek, giriş biletlerini alacak. Böylece, hem doğaya katkı sağlayacak, hem de spor yapacaklar. Bu projede amacımız, çocuklarımızı hem sporcu, hem de çevreci bir bilinçle yetiştirmektir” dedi.
 
Hergün 1 Saat Buz Pateni Sporu
 
İlçede yaşayan çocukları  geri dönüşümde bilinçlendirmek amacıyla Hasköy Sahili’ne kurulan ve 31 Mart 2011 tarihine kadar hizmet verecek 400 metrekarelik mobil buz pisti, özellikle çocuklar tarafından ilgi görüyor. Çocuklar hafta içi hergün 09.00 – 19.00 saatleri arasında buz pistinde hocaların gözetiminde 1 saat ücretsiz olarak buz pateni yapma keyfi yaşıyor. Pistlerin çevresine ise geri dönüştürülebilir atıkların önemine dikkat çekmek amacıyla geri dönüşüm konteynerleri ve kutuları yerleştirildi. Geri dönüşüm atığı getiren çocuklar biletlerini alarak buz pistine çıkıyor.