Bu esnada inşaat halindeki yan binadan işçilerin attığı sac plaka Elif'in başına ve beline isabet etti. Hastaneye kaldırılan küçük kız, 6 ay reanimasyon ünitesinde ölüm- kalım savaşı verdi. Bu acı olayın üzerinden 5 yıl geçti. Elif, şimdi 11 yaşında. Vücudunun yüzde 93'ünü kullanamıyor. Sorumlular hakkında 2005 yılında açılan davanın dosyası ise Konya ve Ankara adliyeleri arasında kayboldu. Dava sonuçlanmadığı için tazminat alamayan ailenin, kızlarını yurtdışında tedavi ettirme umudu giderek tükeniyor.

Elif Atalay, Haziran 2005'te henüz 6 yaşındayken babaannesinin evinin bahçesinde oyun oynuyordu. Bu sırada inşaatı devam eden yan binanın sekizinci katından işçilerin attığı 20 kilogram ağırlığındaki sac plaka Elif'in başına ve beline isabet etti. Hastaneye kaldırılan küçük kız, 6 ay reanimasyon ünitesinde ölüm kalım savaşı verdi. Gözünü açtığı gün ise ailesi için düğün bayram oldu. Elif'in bu duruma gelmesinden sorumlu tutulan fenni mesul, taşeron ve bir işçinin yargılandığı adli süreçte yaşananlar ise skandal niteliğinde. Baba Çetin Atalay'ın 2005 yılında Konya 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde sorumlular aleyhine açtığı davada ilginç gelişmeler yaşandı.

Mahkeme 2007 yılının Kasım ayında kusur tespiti için kopyasını (gölge dosya) çıkarmadan dosyayı Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Aradan geçen bir yılda geri dönmeyen dosyanın akıbetini araştıran Çetin Atalay, 1 Nisan 2008'de Ankara'dan geri gönderilen dosyanın Konya Adli-yesi'ne ulaşmadığını öğrendi. Atalay, belgelerin Konya PTT'de kaybolduğu şüphesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. Konya 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görevi ihmalden yargılanan PTT görevlisi Ali Cenap Ö., bir yıl süren davanın sonucunda beraat etti.

Öğretmen baba Çetin Atalay, davanın zamanaşımına uğratılması için dosyanın organize bir şekilde çalındığını öne sürüyor. Yargıda tam bir skandal yaşandığını dile getiren Atalay, "Bu dönemde yaşadıklarımız Türk adaletine olan inancımızı bitirdi." diyor. Dosyanın kaybolmasıyla davada başa dönüldüğünü belirten Atalay, "Hakim 'dosyanın akıbetinin beklenmesine' diyerek davayı her seferinde en az üç ay süreyle erteledi." diye konuşuyor.

Ceza davası sonuçlanmadığı için Atalay ailesinin Konya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde inşaatın fenni mesulü aleyhine açtığı tazminat davası da sonuçlanmıyor. Kızının yaşı ilerledikçe iyileşme umudunun azaldığını anlatan acılı baba, Elif'i yurtdışında tedavi ettirebilmek için tazminat davasının sonuçlanmasını beklediklerini söylüyor. Fenni mesul M.Y. ise davanın devam ettiğini, bu süreçte konuşmasının doğru olmayacağını söyledi.