Yaz meyvesi olan erik, kiraz, şeftali üzüm ve çilek kış mevsiminde çok zor bulunuyor. Kayseri'de özellikle kış aylarında yaz meyvelerini satan manav esnafı Atilla Yıldız, Kıbrıs'tan, Antalya'dan ve Avustralya'dan yaz meyvelerini getirerek, vatandaşa sunuyor. 
Bütün meyvelerin doğal ve organik olduğunu söyleyen Yıldız, kimi vatandaşa çok pahalı gelen meyvelerin, kimine göre ise ucuz geldiğini ifade ederken, bu durumun meyvelerin satılmaması halinde kendileri için risk oluşturduğunu belirtti. 
Meyvelerin fiyatının kilosuna ve gramına göre değiştiğini söyleyen Yıldız, "Eriğin 100 gramı 65 TL. Üzümün kilosu 8 TL, aslında üzüm o kadar pahalı değil. Aslında bizim için büyük risk, özellikle erikte. Satılmadı mı dünyanın parasını vereceksin. Şeftalinin 100 gramı 75 TL. Kıbrıs'tan, Antalya'dan gelen var, Avustralya'dan gelen var, toplama mal, belli bölgeden gelmiyor. Nakliyesi pahalı, kimine göre de çok ucuz. 'Oh be buldum' diyen var, seve seve parasını veriyor, 2-3 paket alıyor. Olmayanın da Allah yardımcısı olsun. Kirazın 250 gramı 75 TL, altın çileğin 100 gramı ise 30 TL. Mini kabağımız var, organiktir" dedi. 
Manavdan alışveriş yapan müşteriler ise durumdan memnun olduklarını söylüyor. Karpuza 6 lira verdiklerini ve önemli olanın bu mevsimde bulunması olduğunu ifade eden müşteriler, "Bu mevsimde yemediğimiz meyve yok. Gayet de kaliteli ve iyi. Hamile olan, canı bir şey isteyen, sipariş verip o ürünü bekliyordu. Ama arkadaşlar sayesinde istediğimiz ürünü bulabiliyoruz" ifadelerini kullandı.
internethaber