Konya’nın Karapınar ilçesinde Sevgi Pınarı Derneği, Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümü nedeniyle “Çanakkale Ruhu” konulu konferans düzenledi. Konferansta savaş günlerini hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla katılımcılara, o günlerin asker karavanası olan üzüm hoşafı ve bir dilim ekmek ikram edildi.

    Konuşmasına size ‘Çanakkale şehitlerinin selamını getirdim’ sözleriyle başlayan Yazar Hasan Hüseyin Maltepe, Çanakkale topraklarında Anadolu'nun her köşesinden gelip savaşa katılmış cesur yüreklerin kan hücrelerinin ve kemik dokularının bulunduğunu söyledi. Maltepe, 'Kahramanlık destanın yazıldığı ilimiz, Truva olarak tanınıyor. Bu yakın tarihimizi ne kadar bildiğimizin, çocuklarımıza nasıl yansıdığının bir göstergesidir. Geçmişlerini unutan milletler, gelecekte dağılıp giderler. Bir milletin kökleri geçmişleridir. Bunları hatırlamak, yad etmek ve Çanakkale'yi böyle anlamak lazım.'' dedi.

    Program öncesinde Karapınarlı şehit torunu Kamil Okumuş, Yazar Hasan Hüseyin Maltepe’ye, dedesi Şehit Üsteğmen Enes’in seyyar yatak, dizlik ve diplomasını verdi. Şehit hakkında bilgi de veren Kamil okumuş, “Dedemiz Enes Üsteğmen Çanakkale’de yaralanıyor, 1916 Eylül ayında ise şehit düşüyor. Bu seyyar yatak, dizlik ve diplomasını ise dedem Hacı Kamil Okumuş’a veriliyor. O günden beri bizler de şehidimizin hatırasını saklıyoruz.” diye konuştu.

    Programda katılımcılara savaş günlerini hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla, o günlerin asker karavanası olan kuru üzüm hoşafı ve bir dilim ekmek ikram edildi. Katılımın yoğun olduğu program sonunda Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu tarafından konuşmacıya fincan takdimı hediye edildi.