Mersin'de Cono aşireti mensuplarıyla, Doğu ve Güneydoğu'dan göç eden aileler arasında çocuk yüzünden çıkan kavgada, yüzlerce kişi birbirine girdi, 3 ev ile 1 otomobil kundaklandı, polis kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı. Olaylarda 1 kişi öldü, polislerin de aralarında bulunduğu 30 kişi yaralandı.

Olay, saat 12.30 sıralarında Çilek Mahallesi'ndeki 3 ayrı sokakta meydana geldi. Birbirine yakın sokaklarda yaşayan Cono aşireti mensuplarıyla Doğu ve Güneydoğu illerinden göç ederek aynı mahalleye yerleşen aileler arasında çocuk yüzünden çıkan kavga toplumsal olaya dönüştü.

Yüzlerce kişi, sopa, taş ve kesici aletlerle birbirlerine girdi, taraflardan bazı kişiler de pompalı tüfeklerle ateş açtı. Mahalleye çok sayıda polis sevk edildi. Panzerlerle kalabalığın arasına giren polis, havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

Cono aşiretine mensup olduğu ileri sürülen 3 ev ile park halindeki 1 otomobil kundaklandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, ev ve otomobile müdahale etti. Kısa sürede yangın söndürülürken, otomobil kullanılmaz hale geldi.

3 ayrı sokakta oturan Cono aşireti mensupları, polisin havaya ateş etmesinin ardından evlerine kapanırken yaklaşık bin kişi, demir sopa ve taşlarla sokak başlarında onları beklemeye başladı.

Polis, bu kişilerin de dağıtılması için geniş güvenlik önlemi aldı. Çıkan olayda 1 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla götürüldükleri çeşitli hastanelerde tedaviye alındı.