BURSA'da merkez Yıldırım Belediyesi tarafından kendisine vaat edilen büfenin verilmediğini iddia eden 42 yaşındaki Abdulmuttalip Demir, Setbaşı Köprüsü'nde intihar etmek istedi. Polis ve itfaiyeciler kendisini atmaması için Demir'i halatla korkuluklara bağladılar. Su ihtiyacını görevlilerin ağzına uzattığı şişeden içerek gideren Demir, üç saatlik çabanın ardından ikna edince, bu kez bağlandığı halat 15 dakikada sökülüp korkuluklardan çıkartıldı.

Merkez Yıldırım İlçesinde Yüksek İhtisas Hastanesi'nin yanında el arabası ile köfte-ekmek satarak eşi ve iki çocuğuna bakan Abdulmuttalip Demir'in satış yapmasına, Yıldırım Belediyesi tarafından hastane çevresindeki düzenleme nedeniyle izin verilmedi. Yıldırım Belediye Başkanı Ak Partili Özgen Keskin'in kendisine çevre düzenlemesinden sonra büfe vaadinde bulunduğunu iddia eden Demir, görüşüp sözleşme yapmak için birçok kez gittiği belediye hizmet binasında, belediye başkanı ile görüşemeyip kendisiyle kimsenin ilgilenmeyince karamsarlığa kapıldı.

alışmadığından kızı için dershaneye ödemesi gereken bin TL'yi yatıramayan Abdulmuttalip Demir, dün akşam saatlerinde bunalıma girdi. Kentin en işlek semti olan Setbaşı'nda köprüye çıkıp sarkan Demir, artık yaşamak istemediğini, babalık görevini yapamadığı, çocuklarının yüzüne bakamadığını söyledi.

Bu sırada yanına yaklaşan bir kişinin kemerinden yakaladığı Abdulmuttalip Demir'i, olay yerinde bulunan polis ve itfaiye ekipleri, kendisini boşluğa bırakmaması için yanlarında getirdikleri halatla korkuluklara bağladı. Elleri ve ayakları da bağlanan Demir, Belediye Başkanı Özgen Keskin'in yanına gelmesi halinde intihar girişiminden vazgeçeceğini söyledi. Korkuluklarda üç saat halatlara bağlı olarak asılı kalan Demir'in su ihtiyacı, ellerini hareket ettiremediği için görevlilerin ağzına uzattığı şişedeki suyu içerek giderdi.

Yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki köprünün altı kısmındaki kafeteryada oturan gençlerin gelişmeleri cep telefonu ile görüntülediği intihar girişimi, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in Özel Kalem Müdürü Ahmet Bilman'ın yanına gelip, "Başkanımız toplantıda. Beni görevlendirdi. Sen intihardan vazgeç. Yanıma gel. Ben seni Başkan ile görüştüreceğim, ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız" sözü üzerine son verdi. Bu kez bağlandığı ipleri 15 dakikada söken polis ve itfaiye ekipleri Demir'i korkuluklardan çıkartıp ifadesini almak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.