İzmir'in Buca ilçesinde düzenlenen güreş müsabakalarına katılan ve yaptığı maçın ardından aniden fenalaşan 16 yaşındaki lise öğrencisi Okan Alabıçak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi güreş takımında yer alan Okan Alabıçak, okullararası il birinciliği müsabakalarına katılmak üzere takım arkadaşları ile birlikte Buca Afetevleri Spor Salonu'na geldi. Okan Alabıçak, karşılaşmalarda ''96 kilo'' kategorisi yarı final maçında rakibini yendikten sonra tribünlere çıkarak arkadaşlarıyla sohbet etmeye başladı. Daha sonra annesi Zübeyde Alabıçak'la yaptığı telefon görüşmesinin ardından fenalaşan Alabıçak'a spor salonundaki 112 Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptı.

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ambulansla kaldırılan Alabıçak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İlk belirlemelere göre kalp krizi geçirdiği öne sürülen Alabıçak'ın okul ve takım arkadaşları da hastaneye geldi. Ödemiş'ten hastaneye gelen anne Zübeyde Alabıçak ve yakınları, genç sporcunun ölüm haberini alınca gözyaşlarına boğuldu.

Çok sayıda Türkiye derecesi bulunan Okan Alabıçak'ın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Güreş Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Hanefi Cengiz, "Maç sırasında olan bir şey değil. Müsabakasını yaptıktan sonra telefonla konuşurken birden fenalaşıp yere düşüyor. Yeni bir sporcu değil, dereceleri olan bir sporcu. Kalp krizi olduğu söyleniyor. Son derece üzgünüz" diye konuştu.