Van İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının gece saatlerinden itibaren etkili olduğu kent merkezi ve ilçelerde, 106 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

Sabah saatlerinde yağışın etkisini yitirmesiyle karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarına başladığını belirten yetkililer, çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde bir metre, Muradiye, Çaldıran, Başkale, Gürpınar, Özalp, Saray ve Erciş ilçe merkezlerinde ise 50 santimetre olarak ölçüldüğünü bildiren Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yağışın gün içinde aralıklarla devam edeceğini ifade etti.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Van-Hakkari karayolu üzerindeki Güzeldere ile Van-Bitlis karayolundaki Kuzgunkıran geçitlerinde ulaşımın kontrollü sağlandığını kaydederek, şehir dışına çıkan sürücülerin araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurması gerektiğini belirtti.

Ulaşımın kontrollü sağlandığı yollarda, çalışmaların sürdürüldüğüne değinen yetkililer, bölge müdürlüğüne bağlı 8 şube ile 31 bakım merkezinde 63 iş makinesinin bekletildiğini bildirdi.

Hakkari'de iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının kent merkezinde 48 santimetre, yüksek kesimlerde ise bir metreyi geçtiği kentte, 124 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi yetkilileri, yağışın etkisini yitirmesiyle ulaşım sağlanamayan köylerde yol açma çalışmalarına sabah saatlerinden itibaren başlandığını söyledi.

Kent merkezindeki cadde ve sokaklarda biriken karların temizlenmesi için erken saatlerden itibaren çalışma başlatan belediye ekipleri, kardan kapanan mahalle yollarını da ulaşıma açtı. Kar kütlelerini iş makineleri ile kamyonlara yükleyen ekipler, 200 kamyon karın şehir dışına çıkarıldığını bildirdi.

Ağrı İl Özel İdaresi yetkilileri ise kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 70 köyle ulaşım sağlanamadığını vurgulayarak, yol açma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri de kar yağışının gün içinde aralıklarla devam edeceğini bildirerek, vatandaşların buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını ifade etti.