Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Zaman zaman etkisini artıran kar yağışıyla birlikte Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı ve Muş, beyaz bir örtüye büründü. Kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre, kar kalınlığı Erzurum'da 10, Ardahan'da 9, Ağrı'da 3, Muş ve Kars'ta 2 santimetreye ulaştı.

Kar yağışı nedeniyle Muş'ta 10, Bingöl'de 3 ve Erzurum'da ise 1 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolu ulaşıma kapanan Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Dağyurdu köyünde, düşme sonucu kolu kırılan Halim Tosunoğlu'nun (15) hastaneye ulaştırılması için İl Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.

Kar yağışı, kent merkezlerinde de zaman zaman trafiğin aksamasına neden oldu. Erzurum ve Ardahan'da belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda iş makineleriyle kar temizliği çalışması yapıyor.

Bu arada, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın başlamasına az bir süre kala kayak tesislerinde kar olmamasının sıkıntısı kar yağışıyla birlikte aşıldı. Kayak Federasyonu yetkilileri, Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 17 santimetre olarak ölçüldüğünü bildirdi.

Kayak tesislerinde kar kalınlığının giderek arttığını belirten yetkililer, UNIVERSIADE Erzurum 2011 öncesinde Yağan karın çok büyük önem arz ettiğini belirterek, kar yağışının devam etmesini ümit ettiklerini ifade etti.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri de kar yağışının akşam saatlerine kadar devam etmesini beklediklerini bildirdi.

Yetkililer, kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından özellikle gece hava sıcaklıklarında 8-10 derecelik bir düşüş olabileceğini belirterek, yollarda buzlanmaya karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.