CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kayınpederi 82 yaşındaki Ali Hıdır Özdağ, 3 kattan düşerek hayatını kaybetti. Tunceli Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ölüm nedeninin intihar değil, 'kalp krizine bağlı olarak yüksekten düşme' olduğu ifade edildi.

İzmit’te oturan Ali Hıdır Özdağ, 2 gün önce damadı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli'de yaşayan kardeşi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu’nun evine misafirliğe gitti. İzmit’te birlikte oturduğu ve yakalandığı hastalık sonucu 64 yaşında vefat eden oğlu Celal Özdağ’ı 28 Ocak’ta toprağa veren Ali Hıdır Özdağ, gece yarısı yatmak için odasına çıktığında iddiaya göre kapıyı kilitledi, sonra da üçüncü kattaki pencereden boşluğa düştü.

Gürültü üzerine pencerelere çıkan yakınları Ali Hıdır Özdağ’ı kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Oğlunun ölümünden sonra büyük üzüntü yaşadığı bilinen Özdağ, olay yerine çağrılan ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun babası Ali Hıdır Özdağ yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ÖLÜM NEDENİ İNTİHAR DEĞİL


Olayla ilgili olarak güvenlik güçlerinin hazırladığı ilk raporda 'pencereden atlamak suretiyle intihar' ifadesi yer almıştı ancak Tunceli Başsavcılığı'ndan otopsi raporlarına dayanarak yapılan açıklamada ölüm nedeninin 'kalp krizine bağlı olarak yüksekten düşme' olduğu belirtildi.

Fırat Üniversitesi Hastanesindeki Elazığ Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsiye katılan Cumhuriyet Savcısı Hakan Oktay, gazetecilere yaptığı açıklamada, düşmenin kalp krizine bağlı olarak gerçekleştiğini düşündüklerini söyledi.

Tokdemir, şunları söyledi:
“Bizim yaptığımız otopside ölüm sebebi yüksekten düşmeye bağlı, kafa kemiklerinde kırık, göğüs içerisinde kanama ve akciğerlerde yaygın hematom. Ancak kişinin sol inen kalp damarının da tam olarak tıkalı olduğu ve kalp kasına yaptığımız incelemede ise kalp krizini gösteren bir bulguyu tespit ettiğimizden dolayı muhtemeldir ki kişi, fenalaşması sonucunda cama çıkmış, şuurunu kaybetmesi ile aşağı düşmesi sonucunda ölmüş olabileceğini düşünüyoruz.”

ÖZDAĞ'IN CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Olay yerine gelen polisin incelemelerinin ardından, Özdağ'ın cenazesi Tunceli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Özdağ'ın cenazesi daha sonra otopsi yapılmak üzere Elazığ Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Otopsinin ardından Ali Hıdır Özdağ’ın cenazesi Tunceli’ye getirildi. Özdağ’ın kızı Kemal Kılıçadoğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, babasının cenazesinin kaldırılması için bugün kente gelecek. Özdağ, yarın Nazımiye İlçesi Dereova Köyü’nde toprağa verilecek.

KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL'DAKİ PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

Kılıçdaroğlu, kayınpederi Ali Hıdır Özdağ'ın vefatı nedeniyle İstanbul'daki programlarını iptal etti.

Cihangir Fransız Sokağı'ndaki bir lokantada genç gazetecilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, bu programın ardından Ataşehir Belediyesinin 29 Mart seçimlerinin 2. yılı dolayısıyla düzenleyeceği toplu temel atma törenine katılacak, Üsküdar Çengelköy'de yazar Yaşar Kemal'i ziyaret edecek ve Dedeman Otel'de mizah yazarları ve çizerlerle bir araya gelecekti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bu programlarını iptal ettiği ve kayınpederi Özdağ'ın cenaze törenine katılmak üzere Tunceli'ye gideceği öğrenildi.

UNUTKANLIĞI VE TANSİYONU VARDI

Her yıl yaz mevsiminde memleketi Tunceli’ye gidip yazı orada geçiren Ali Hıdır Özdağ’ın 12 Haziran seçimlerinde oyunu da orada kullanacağından seçmen kütüğünü Tunceli’ye aldırmak için bu yıl erken gittiği belirtildi.

Derince İlçesi’nde oturan oğlu Ender Can Özdağ babasının çarşamba günü Tunceli’ye gittiğini belirterek, "Gitmeden önce kendisiyle konuşmuştuk. Yazları Tunceli’ye gidiyordu. Seçimlerde mutlaka oy kullanır. Ancak oy kullanmak için tekrar buraya gelmek zor olacağından seçmen kütüğünü oraya aldıracaktı. Unutkanlığı vardı. Ciddi bir hastalığı yoktu" dedi.

Ali Hıdır Özdağ’ın damadı Kemal Özdemir ise kayınpederinin ölümüyle ilgili olarak, "Kendisinin ciddi bir sorunu yoktu. İki gün önce görüştüm. Seçmen kütüğünü Tunceli’ye naklettirmek için gitti. Tansiyonu vardı. Büyük olasılıkla tansiyonundan dolayı dengesini kaybedip düşmüş olabilir" diye konuştu.

BAŞBAKAN ARADI

Bu arada Başbakan Erdoğan'n da Kılıçdaroğlu'nu arayarak başsağlığı dilediği öğrenildi.