DİSCOVERY DEHŞET SAÇTI

Göl kenarında bulunan Kavaklı Lunaparkında dün 17.00 sıralarında meydana gelen feci kaza iddialara göre şöyle gelişti. Dün yapılan LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı giren Hatice Ataman teyzesinin kızı ile birlikte Lunaparka gitti. Lunaparkta bir süre gezerek sınav stresini atan Hatice Ataman daha sonra kuzeni ile birlikte ’discovery’ adlı oyun aletinin yanına geldi. İki kuzen daha sonra ’discovery’ adlı oyun aletine bindi. Oyun aletine binen Hatice Ataman’ın yükseldikten sonra henüz belirlenemeyen nedenle emniyet kemeri açıldı. Bir anda dengesini kaybeden Hatice Ataman demirlere tutunamayınca yaklaşık 20 metre yükseklikten aşağı düştü. Ataman’ın yanında bulunanlar ise tutunarak düşmekten son anda kurtuldular. Kanlar içinde yerde kalan Hatice Ataman olay yerine çağrılan ambulansla Sefaköy Özel Doğan Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Hatice Ataman yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

AVUKAT YADA SAVCI OLMAK İSTİYORDU


Babalar gününde evlat acısıyla yıkılan Halit Ataman, cenaze işlemleri için geldiği Adli Tıp Kurumu’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Acılı baba, "Kızım LYS sınavına girdi. 120 dakikada bütün soruları çözerek çıktı. Ben okul önünde bekledim. Sınavı iyi geçmiş çok mutluydu. Sonra eve gittik. Eve gittikten sonra ‘Baba ben lunaparka gidebilir miyim’ dedi. Bende izin verdim. Teyzesinin kızı ile birlikte lunaparka taksiye binerek gittiler. Sonra bana kızımın emniyet kemerinin açılarak aşağıya düştüğü ve hastanede öldüğü haberi geldi. İçim yanıyor. Başka çocuklar yanmasın. Kızım avukat yada savcı olmak istiyordu. Ama babalar gününde kızımı kaybettim. Lunapark hakkında suç duyurusunda bu bulunacağım. Aynı cihazdan bir ay önce bir kişi düşüp yaralanmış ölümden dönmüşler. Lunapark yetkilileri bu olaydan sonra cihazı değiştirdiklerini söylediler. Yeni bir cihaz aldıklarını söylediler" dedi.

BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ


Kazadan sonra lunaparkın sahipleri ile görüşmeye gittiğini söyleyen amca Mehmet Ataman ise, "Lunapark yetkilileri emniyet kemeri takılı olmadığı zaman cihazın çalışmaması gerektiğini söyledi. Kendilerinde bir ihmal varsa, bu işin peşini bırakmayacaklarını söylediler. Ama, yeğenimin emniyet kemeri açıldığında yandaki iki kızında açılmış. Onlar tutunduğu için düşmemiş. Cihaz durduktan sonra aşağıya indiklerinde ise kemerler açılmamış. Hukuki olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Duyduğumuza göre bilirkişi heyeti giderek inceleme yapacakmış. Daha öncede o cihazdan düşen gençler olmuş" dedi.

DAHA ÖNCE DE KAZA OLMUŞ


Kavaklı lunapark isimli işletmede ‘discovery’ oyun aletinde 20 Mayıs’ta yine bir kazanın yaşandığı ortaya çıktı. Cihazın harekete esnasında emniyet kemerinin açılması sonucu Bihlun K.(17) ve Aykut G. (17) yere düşerek yaralanmışlar. Lunapark yetkilileri, bu kazanın ardından ‘discovery isimli oyun konsolunu değiştirdikleri ve yeni bir konsol aldıkları iddia ettiler.



MİLLİYET