Soğuk hava ve kar yağışı İstanbul'da etkili oluyor. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Kar yağışı ve poyraz nedeniyle İDO'nun bazı dış hat seferleri de iptal oldu.
Özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sabah saatlerinde Bağcılar ve çevresinde lapa lapa yağmaya başladı.
Özellikle Silivri ve Başakşehir bölgelerinde etkili olan kar yağışı tipi şeklinde yağmaya başladı. Kar yağışının gece saatlerinde de sürmesi bekleniyor.Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri, kar yağışına karşı gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı. İstanbul'da fırtına çarşamba günü de devam edecek. Tüm İstanbul'da boğaz da dahil lapa lapa daha iri taneli kar yağışı salı, çarşamba ve perşembe sabahı bekleniyor.
Cuma günü ise kar yağışı çok hafifliyor, yağış sulu kara dönüşecek, Avrupa yakasında güneş açmaya başlayacak. Pazardan itibaren önce İstanbul ve batı bölgelere, ardından iç kesimlere bahar geliyor.
İDO'DAN SEFER İPTALİ
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı dış hat seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.
İDO'dan alınan bilgiye göre, saat 06.35'deki Bostancı-Kartal/Yalova deniz otobüs ile 07.00'deki Yenikapı-Bandırma hızlı feribot seferi iptal edilirken, 07.30'daki Yalova-Yenikapı, Bandırma/Yenikapı-Bostancı, 07.45'deki Yalova/Kartal ve 08.00'deki Armutlu-Armutluk/Yenikapı-Bostancı deniz otobüs seferleri de poyraz nedeniyle yapılmayacak.
TİPİYE TUTULACAK İLLER
Anadolu genelinde başta Ankara olmak üzere tüm İç Ege, Isparta, Bolu, Kastamonu ve doğuya kadar perşembeye kadar çok yoğun kar yağacak ve tipi görülecek. Marmara'da Çanakkale, Bursa ve Kocaeli boyunca da bu geceden perşembe akşamına kadar tipi ve yoğun kar var.
İZMİR'DE 3 İLÇEYE KAR YAĞABİLİR
İzmir'de bu gece rüzgar çok şiddetleniyor, Çeşme fırtınaya tutulacak, hissedilen sıcaklık -1 dereceye inecek. Başta Buca, Bornova ve Karaburun olmak üzere hafif ve bir ara orta kuvvetli  kar yağışı görülebilir. İzmir'de yağış çarşamba ve perşembe günü çok hafif yağmur ve sulu kar olarak sürecek. Kentte cuma günü hava açmaya ve ısınmaya başlıyor.
Bugün  Ege'de Muğla'ya kadar kar var, hatta Bodrum ve Marmaris'e bile sul kar ve daha yüksek yerlere kar yağabilecek. Pazardan itibaren ise bahar geliyor.
Akdeniz'de ise iki gün çok kuvvetli yağmur var, çarşamba yağış şiddetini artırıyor. Antalya ve Adana çarşamba ve perşembe günü çok soğuyor, sıcaklık yer yer 10 derecenin altına inebilir.
FIRTINA 100 KM HIZLA ESECEK
Batı Karadeniz'den Marmara Denizi, Çanakkale Boğazı, Bozcaada, Çeşme ve Marmaris'e kadar poyrazın hızı 100 kilometreye kadar çıkacak. Fırtına çarşamba da sürecek ve perşembe günü hızını azaltacak.
Kaddafi vahşeti
Otelde kanlı infaz!
Hangisi daha şaşkın...
İşte kar manzaraları...
İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?
İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, "Şu aşamada okullarımızın tatil edilmesi, özürlü vatandaşlarımızla ilgili ilave tedbir almayı düşünmüyoruz. Yarından itibaren ne derece etkili olacaksa, buna göre belki ilave tedbir düşünürsek kamuoyuyla da süratle paylaşacağız.'' dedi.
ANKARA GÜNE KARLA UYANDI
Başkentliler yeni haftaya kar yağışıyla başladı, sabaha karşı görülen kar yağışının aralıklarla cuma gününe kadar sürmesi bekleniyor.
Şehirde bugün en yüksek sıcaklık 1 dereceye kadar düşecek. Hafta sonuna kadar gündüz 1-2 derece olacak hava sıcaklıkları, gece ise -2,-3 dereceye kadar inecek.
KIRKLARELİ'NDE KAR KALINLIĞI 5 CM
Trakya'daki üç ilden biri olan Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Demirköy- İğneada ve Demirköy-Pınahisar ilçeleri arasında ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Sürücüler araçlarına zincir takmaları konusunda uyarılıyor.
Kar kalınlıkları ise Kırklareli merkeze bağlı Dereköy köyünde ve Demirköy ilçesinde 5 , Mahyatepe'de ise 10 santimetreye ulaştı.
BOLU DAĞI BEMBEYAZ
Bolu Dağı'nda dün akşam başlayan yağış sonucu kar kalınlığı 7 santimetreye ulaştı. Bolu Dağı Tüneli kesiminde ise kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti.
Karayolları ekipleri yolda tuzlama çalışmasını aralıksız olarak sürdürüyor, trafik ekipleri ise sürücüleri buzlanmaya karşı uyarıyor.
KIRIKKALE KAR ALTINDA
Kırıkkale'de sabah saatlerinden görülen kar yağışı il merkezini beyaza bürüdü. Okullarına giden çocuklar, sokaklarda arkadaşları ile kartopu oynadı.
SOĞUK HAVA AĞAÇLARI KIRDI
Çanakkale'nin Lapseki ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan aşırı soğuk hava ve don olayı nedeniyle orman alanındaki pek çok ağaç zarar gördü.
Dumanlı, Çamyurt, Kızıldam, Beyçayır ve Kocabaşlar köylerinin bulunduğu ormanlık bölgede don olaylarının yaşanmasına yol açtı.
Ormanda ağaçların üzerinde biriken karlar, don nedeniyle buzdan bir kütleye dönüşürken, pek çok ağaç dalı biriken buz parçalarının ağırlığına dayanamayarak kırıldı.
YÜZLERCE KÖY YOLU KAPANDI
Soğuk hava dalgası ve kar yağışı henüz tam etkisini göstermese de Türkiye genelinde yüzlerce köye ulaşım sağlanamıyor. Samsun, Ordu ve Amasya'da 174, Ağrı'da 44, Bitlis'te 57 köy yolu kapandı.
internethaber.