Vatan Mahallesi'nde bulunan parkta uyuşturucu satışı yapıldığına dair ihbar alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, bölgeye gitti.

Sivil polis ekipleri, parkta uyuşturucu kaçakçılarını yakalamak için çalışma yaptığı sırada Metin A. (28), operasyona giden sivil polis ekiplerinden birini silahla kovaladı.

Yaşanılan kısa süreli kovalamacada tabancayla polis memuruna ateş edilmesi sonucu, seken kurşunlardan biri parkta bulunan Ayşe Kartal (48) ile kızı Büşra'nın(4) yaralanmasına neden oldu.

Anne ile kızın yaralanması üzerine bölgede bulunan diğer polis ekiplerinin de olaya müdahale etmesiyle paniğe kapılan Metin A. ile yanında bulunan 4 kişi, 27 J 2745 plakalı otomobille kaçmaya başladı. Polis ekipleri yaptıkları takip sonucunda Şehit Mehmet Gezerge Caddesi'nde otomobili durdurarak, sürücü Mehmet Ş. (41), tabancayı kullanan Metin A. (28), Mehmet S. (20), İbrahim S. (33) ile Mustafa D'yi (32) 2 ruhsatsız tabancayla yakaladı.

-SİVİL POLİSİ KIZLARINI KAÇIRAN SİVİL POLİSE BENZETMİŞ-

Polis ekiplerinin takibi sonucunda yakalanan zanlıların, bir süre önce kaçırılan kızlarını bulmak için 27 NS 731 plakalı otomobil ile Vatan Mahallesi'nde bulunan parka geldikleri, burada etrafı gözetlerken, uyuşturucu satıcılarını yakalamak için parka gelen sivil polislerden birini kızlarını kaçıran kişiye benzettikleri için ateş ettikleri ve polislere müdahale ettikleri öğrenildi.

Park içinde kaza sonucu kollarından yaralanan anne Ayşe Kartal ise kızı Büşra Kartal'ın, Hayat Hastanesinde tedavi altına alındıkları ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Yetkililer, olayla ilgili olarak yakalan 5 zanlının gözaltına alındığını, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü bildirdi.