Her yılbaşı milyonlarca kişinin umut bağladığı Milli Piyango çekilişinin büyük ikramiyelerinden biri size çıkmış olabilir... Önce sakinleşin sonra da Paranın Güzin Ablası Özlem Denizmen'e kulak verin...

www.paradurumu.tv adlı internet sitesinde piyango büyük ödülünü çıkmış kişilere tavsiyelerde bulunan Özlem Denizmen'e göre esas problem burada başlıyor.

Şimdi Denizmen'e kulak vermenin tam zamanı:

- Piyangodan büyük ikramiyeyi kazanmanın düşüncesi bile harika geliyor kulağa… Ama bugüne kadar piyangodan büyük ikramiyeyi kazananlara şöyle bir bakarsak , birçoğunun eskisinden  daha parasız kaldığını görüyoruz.

Numaraları kontrol ettiniz, bir daha baktınız ve evet, şanslı kişi sizsiniz. İnanılmaz,süper havalarda uçuyorsunuz...

Peki  şimdi ne yapacaksınız ?

Büyük ikramiyeyi kazanmış olmaktan daha önemlisi onu nasıl yöneteceğinizi bilmeniz...

Heyecanlanıp birilerine söylemeden önce, zor olsa da sakin bir şekilde oturun, plan yapın.

Yasal prosedür nedir, ikramiyenizi nasıl alacaksınız? Yasal islemlerde size yardımcı olacak güvendiğiniz bir avukatla görüşün.

Avukat yardımıyla paranızı aldıktan sonra bankalardan gelen teklifleri değerlendirme vakti.

Sakin olun, acele etmeyin.

İlk heyecanla harcama yapmak istemeniz çok doğal.Hepimiz hayal kurarken harcama hayalleri kurarız genelde.Ama benim tavsiyem, küçük bir kısmını harcamak için ayırın gerisini doğrudan bankaya yatırın.

Artık paranız emin ellerde, sakince plan yapmanın zamanı geldi.

Hali hazırda bir işiniz varsa hemen işinizi bırakmayın. Sizi o parayı harcamaktan alıkoyacak bir meşgaleye ihtiyacınız var!

İş kurma planınız varsa hemen aceleyle hareket etmeyin, karar vermeden önce iyice araştırın. Bilgi sahibi olun. Eş,dost tavsiyesiyle bilmediğiniz işe girmeyin.

Vermenin, paylaşmanın önemini göz ardı etmeyin ve bu paradan nereye, kime ne şekilde yardım yapmayı düşünüyorsunuz, bunu da planlayın.

Her şey tamam sıra geldi en önemli adıma; yatırım! En doğru yatırımı yapabilmek için danışın, araştırın, öğrenin. Bu paranın da sonsuz olmadığını, bitebileceğini hesaba katarak yatırımlarınızı ceşitlendirin.

Her zaman için bir kenarda acil durum paranız olsun.

Bu para küçük bir kasaba almaya yetebilir ama bu kasabanın da giderleri olduğunu unutmayın.

İkramiye çıktıysa da çıkmadıysa da...Çalışmaya, kazanmaya, biriktirmeye, yatırıma, Para Durumu'nu takip etmeye devam...