Beylikdüzü ilçesine bağlı Yakuplu'daki Bakır ve Pirinç Sanayicileri Sanayi Sitesi Orkide Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı 500 metrekarelik plastik askı imalatı yapılan fabrikada sabaha karşı yangın çıktı. Yangına ilk olarak fabrika çalışanları müdahale etti. Söndürülemeyen yangın için itfaiyeye haber verildi.

Beylikdüzü ve Avcılar itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almakta zorlanınca, diğer ilçelerden takviye istendi. Bunun üzerine olay yerine Büyükçekmece, Çatalca, Bağcılar, Fatih, Şişli, Seyrantepe, Sultangazi, Bakırköy ve Kocasinan itfaiye ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin su ve köpük kullanarak müdahale ettiği yangın, uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangında herhangi bir can kaybı olmazken, 28 kişinin çalıştığı fabrikada büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GECEKONDU YANDI
Bu arada, Zeytunburnu'nda Yeşiltepe Mahallesi 74. Sokak'ta bulunan bir gecekondu da bilinmeyen bir nedendenle yangın çıktı. Yangını fark eden mahalle sakinleri, evde kalan yaşlı çifti dışarıya çıkartarak, durumu itfaiye ekiplerine haber verdi.

Yangına, Zeytinburnu ve Bakırköy itfaiye ekipleri müdahale ederek söndürdü. Ali ve Hanife Köse isimli yaşlı çiftin kaldığı gecekondu tamamen yandı. Bu arada, yaşlı kadın yangın sonrası gözyaşlarına tutamadı.

Polis ve itfaiye ekiplerinin, yangının çıkış nedenini belirleme çalışmaları devam ediyor.