YDÜ Hastanesi doktorları düzenledikleri basın toplantısında, Denktaş'ın sağlık durumuyla ilgili son bilgileri aktardı.

Hastane Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, Denktaş'ın kalp ve solunumunda dün sabah başlayan "iyiye gidişin" bugün de devam ettiğini belirterek, "Kalp açısından stabil" dedi.

Kaptanoğlu, "Bu sabah itibariyle bulguları, solunum gücü, tüpten kurtulabileceğini gösteriyor. Ama bunu denememiz lazım" diye konuştu.

Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Finn Rasmussen de tüm vücut ve akciğer sağlığında iyileşme kaydedildiğini, nefes borusundaki tüpü bugün çıkarmaya çalışacaklarını belirterek, bugün başarılı olamazlarsa, nefes borusundaki tüpü yarın çıkarmayı deneyeceklerini söyledi. Rasmussen, "Genel olarak çok ümitli ve pozitifiz" dedi.

Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Özmenoğlu da Denktaş'ın nörolojik açıdan gayet iyi ve bilincinin açık olduğunu, sözel uyarılara iyi cevap verdiğini söyledi.
Denktaş'ın sol tarafındaki felç durumunun devam ettiğini ifade eden Özmenoğlu, "Kanını sulandırmaya devam ediyoruz. Genel bakım ve destek tedavimiz devam ediyor" dedi.

Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Orhan Önalan, Denktaş'ın daha önceden kalp sorunları olduğuna işaret ederek, "Bu tür hastaların yeni kalp sorunları yaşayabileceğini biliyoruz. Son 48 saat içerisinde hem tansiyonlarının, hem kalp ritminin bizim istediğimiz seviyede seyrettiğini söyleyebiliriz. Aslında ekip halinde verdiğimiz uğraşının temel nedeni kalbini korumak ve şu anda da oldukça iyi durumda olduğunu söyleyebilirim. Tüm desteğimiz kalbi korumak için" diye konuştu