KUMAŞ TÜKETİMİ

            Ülke genelinde en yaygın olan ticaret dalından bir tanesi tekstil olmaktadır. Tekstil ülkemizde en eski dönemlerden gelen bir ticaret yolu olmaktadır. Topraklarımızda yetişen tarım ürünlerinin kaliteli olmasından dolayı öncelikle bu işler yapılmaktadır. Tarım ürünleri arasında dikkat çeken ürün pamuk olmaktadır. Bu pamukların yetiştirilmesinin ardından kumaş haline getirilmektedir. Piyasadan toplanan kumaşlar kumaşçı tarafından işlenmeye başlanmaktadır. İşlenen ürünlerin bir elbise veya kıyafet olması için dikim evlerine satış yapmaktadır. Ürünlerin hazırlanma safhası da büyük bir özen isteyen bir durumdur. Kaliteli bir şekilde hazırlanan ürünlerin piyasa değeri oluşturan kalitede olması gerekmektedir. Sadece ürün açısından geçerli olan kalite standartları aynı zamanda firmanın da kalitesini ortaya koymaktadır.

            Tarlalardan üretilen pamuğun en iyi şekilde işlenmesinden sonra bir kumaş haline gelmektedir. Önemli olan üretilen bu kumaşların düzgün bir şekilde işlenmesi gerekmektedir. Kalitenin önemli olduğu dönemimizde daha fazla iyi sonuçlar almak için üretimden tüketime kadar kaliteye sahip olmamız gerekmektedir. Bu sayede hem yurt içindeki kalitemiz artar. Bu artış sonunda ülke ticaret puanımızda daha fazla iyi sonuçlar alabiliriz. Kumaşçı yapması gereken sadece almış olduğu kumaşların ayrımını yapması gerekmektedir. Bu ayrımı yapmasındaki amaç daha kaliteli bir iş olanağı sağlamak olacaktır. Satılan ve üretilen ürünlerin kalitesi hem markanın kalitesini hem de ürünün kalitesini ortaya koymaktadır. Bu işlemler eskiden daha basit yöntemler ile yapılmakta idi.

            Eskiden senede birkaç defa ticaret alanlarına çıkılarak bu alanlardan kumaş alınır ve dikimleri evlerde yapılırdı. Yapılan bu dikimler her daim kişisel el emeği ile yapılmaktadır. Bu sayede ortaya çıkan ürünlerin kalitesi daha iyi ortaya çıkmaktadır. Üretilen bu ürünlerin el emeği göz nuru diye tabir ettiğimiz bir olgu ile yapılmaktadır. Bu sayede elimizden çıkan ürünlerin daha kaliteli olması sağlanmaktadır. Kumaşçı bize vermiş olduğu kumaşın kullanımı sayesinde birçok özel kıyafetlerin oluşumu sağlanmış olur. Özel günler için diktirilen kıyafetlerin önemi bizler için daha başka olmaktadır. Geçmişimizde bulunan kumaş ile birlikte hazırlanan ürünlerin kıymeti bizler için daha fazla olmaktadır.