Kuzeybatı kesimler, kuvvetli yağışların etkisinde kalacak. İç ve doğu bölgelerde sis ve don olayı görülecek. Sıcaklıklar yağış alan yerlerde 4 ila 6 derece azalacak.


Yağışların Çanakkale, İzmir, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Bursa, İstanbul ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde ise iç ve doğu bölgelerimizde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığı yağış alan yerlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, Marmara ile Kuzey Ege Kıyıları'nda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/s), diğer yerlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

YILBAŞI GECESİ HAVA NASIL OLACAK?

Yağışların; Çanakkale, İzmir, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Bursa, İstanbul ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını vb.) rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege Kıyıları'nda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/s) olarak esmesi beklendiğinden, başta denizciler olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ÜÇ BÜYÜK İLDE DURUM

İstanbul yarın soğumaya başlıyor yine yağmur var. Sıcaklık 10 derece olacak. Çarşamba günü yağış çok zayıf ama gece çok hafif te olsa kar yağabilir, sıcaklık 5 dereceye inecek. İstanbul'da 31 Aralık akşamı gökyüzü açık ama çok soğuk, sıcaklık akşam 3-4 derece olacak, rüzgar ise hafif esecek.

Ankara'da Çarşamba gecesi ve Perşembe sabahı kar bekleniyor ama sonrasında kesilecek. Perşembe'den itibaren hava açarken kuvvetli ayaz başlayacak. 31 aralık akşamı hava açık sıcaklık 0 derece.

İzmir yarın yağmurlu ılık. Çarşamba'dan itibaren ise açık ama soğuk olacak. 31 Aralık akşamı sıcaklık 8 derece.

Yılın son günü Antalya Adana ve Kuzey Kıbrıs’ta soğuyacak ancak yağış beklenmiyor.

SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI


Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde, sabah ve gece saatlerinde sis beklendiğinden özellikle ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/s) olarak esecek 9
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 13
İZMİR: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/s) olarak esecek 17
ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu 19
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu 18
ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer hafif sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor 4
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 13

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, Trakya'da karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Yağışların ilk saatlerde Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ile gece saatlerinde İstanbul, Bursa ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/s) olarak esecek. EGE: Çok bulutlu, Kıyı Ege ile gece saatlerinde Kütahya çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, İzmir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/s) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer hafif sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak ve Düzce çevreleri ile zamanla bölge geneli yağmurlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer hafif sis ile birlikte Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer hafif sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.