Halil Aydın Gazeteses.com /  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Eyüp Yeşilpınar Feridun Tümer İlk Öğretim Okulunda coşkuyla kutlandı.



Eyüp Yeşilpınar Feridun Tümer İlk Öğretim Okulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında minik Anaokulu öğrencilerinin gösterileri coşkulu kalabalığın büyük alkışını topladı.



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına Feridun Tümer İÖO’nun bahçesinde Öğretmenler öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler şiirler okudular. Törende Feridun Tümer anaokulu öğrencilerinin dans gösterileri halkın yoğun ilgisiyle izlendi büyük alkış topladı.



Öğrencilerin rengarenk kıyafetleri izleyenleri büyüledi. Halk oyunları gösterileri Anadolu ateşi gösterisi, Müzik korusu Dünya çocukları gösterisi izleyenleri büyüledi. Yoğun kalabalığın izlediği törende alkış hiç eksik olmadı.



Oku Müdürü Nuri kayanın Milli eğitimin törenlerine katılmasından dolayı Okul Müdür yardımcısı Alper Ateş Müdür makamını mink öğrencilere bıraktı. Makama oturan minikler hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Türkçe öğretmeni Özgür Doğan yaptığı Tören Açılış konuşmasında:

Değerli Meslektaşlarım, Sayın Misafirler ve Sevgili Öğrenciler;

Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 99. yılını kutluyoruz.



23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır.



Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir.



Türk milleti, dün olduğu gibi, bugünde Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek, çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar varolabilmektir.



Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur.

Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor, bu vesileyle, bu günleri bizlere armağan eden Büyük Önderimiz Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 

Söz alan Müdür yardımcısı Alper Ateş yaptığı konuşmada;

Sevgili çoculkar ;
Atatürk, ‘’Bu günün küçükleri yarının büyükleridir.’’ Diyerek sizlere vermemiz gereken önemi en güzel şekilde ifade etmiştir, Unut mayın! Bu gün bizlerin bulunduğu makamlarda gelecekte sizler yer alacaksınız.



Bu gün burada coşkusunu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizlerde bu bilince sahip olmalısınız. şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip n geleceğe iyi hazırlanmalısınız.



Aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır. Bizlere bu günleri kazandıran fedakar insanları rahmetle anıyor; siz sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.