Halil Aydın-gazeteses.com/Eyüp Yeşilpınarspor Zeytinburnu Damlasor'u deplasmanda Hasan Doğan spor tesileri stadında oynanan maçta 2-1 mağlup etti.

Zeytinburnu Damlasor Yeşilpınarspor maçında ilk yarı 35. dakikada 1-0 öne geçen Zeytinburnu Damlasor ilk yarıyı galip bitirdi. Dengeli oynanan maçta ilk 30 dakikada Yeşilpına'ın üstünlüğü ve baskıları gol getirmeyince Zeytinburnu Damlaspor yaptığı bir kotratakla 35. dakikada gol atarak öne geçti. İlk defa Süper Amatörde oynayan Yeşilpınarspor taraftarları ve oyuncuları adete şok yaşadı. Yeşilpınarspor yöneticileri ve taraftarlarının gerginliği yüz ifadelerine yansıdı.

İkinci yarı 52. dakikada sağ bek Hasan'ın attığı golle Yeşilpınarspor moral buldu. Zeytinburnu Damlasor'un sevinci uzun sürmedi. Her iki takım birbirine üstünlük sağlamak için sertleşince sarı kartlar gelmeye başladı. Damlaspor'un bir oyuncusu çift sarı kart görünce oyundan çıkarıldı. Yeniden üstünlüğü sağlayan Yeşilpınarspor 72. dakikada Uğur'un frikikten attğı golle 2-1 öne geçti. İkl haftayı bay geçen Yeşilpınarspor 2. haftada Süper amatör ligte oynadığı ilk maçta 3 puanla büyük bir avantaj elde etmiş oldu.

Genel Kaptan Olcay Uzun yaptığı açıklamada:
Bu maç bizim için çok zorlu bir maç oldu . Rakibimiz Zeytinburnu Damlasor deplasmanda zorlu bir mücadele ettik. İlk yarıyı mağlup bitirmemize rağmen 52.dakikada bulduğumuz gol bizim için moral kaynağı oldu.

İkinci yarıda sağladığımız üstünlükle 72 dakikada gelen frikik golüyle öne geçtik. Süper amatörde oynadığımız ilkmaçımızı galip olarak bitirerek büyük avantaj yakalamış olduk. Oyuncularımız Yönetim kadromuz ve taraftarlarımızın desteği ile inşallah sezonu başarıyla bitireceğiz. Hedefimiz şampiyon olarak taraftarlarımıza yeniden şampiyonluk sevinci yaratmaktır.

Spor tesisimiz ve yeterli antreman sahamız olmamasına rağmen güç şartlarda sporcularımızı eğiterek şampiyonluğumuzun mimarı olan Antrönörümüz Ercan Yerdak Hocama çok teşekkür ederim. Takımımızın şampiyon olmasında çok büyük emeği olduğunu bildirmek isterim.

Kulüp yönetimimize, futbocularımıza ve bizlerden desteğini esirgemeyen Yeşilpınar halkına teşekkür ederim. Emeksansopr Kulüp Başkanı Serkan Cihan ve Yeşilpınar muhtarı İlker Çomak Yeşilpınarspor futbolcularını başarılarından dolayı kutladılar. Bizde kendilerine teşekkür ederiz diyerek sözlerini tamamladı.

Doğan spor tesileri stadında maç sereden seyirciler Trübilerin 1,5 metre yüseklikte olmasına rağmen merdiven yapımamış olmasına büyük tepki gösterdiler. Maça gelen yaşlılar bayan ve çocuk seyirciler taşlardan merdiven oluşturarak trübüne zorla inip çıktılar. Yetkilileren biran önce  trübüne merdiven yapılması talebinde bulundular.

Spor tesislerinin çay ocağında Zeytinburnu Belediyesi tarafından ücretsiz  çay ikram edilmesi vatandaşlarrın olumlu tepkisine neden oldu Başkan Murat Aydın'dan Allah razı olsun kendisine teşekkür ederiz diyerek memnuniyetlerini belirttiler.