Bahariye Mevlevihanesi’nde yapılan programda, ünlü sanatçı, neyzen, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Türk Din Musikisi Ana Bilim Dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli ve Ekibi, ilahilerden oluşan muhteşem bir program yaptılar.

Eyüp Belediyesi Şeker Hayat Atölyesi’ne devam eden Down Sendromu, Mental Retardasyon ve Otizmle yaşayan Zihinsel Engelli gençler ve aileleri ile Eyüp’teki engellilerin büyük ilgi gösterdiği program öncesinde ikramlar yapıldı.

Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan, Eyüp Sağlık Müdürü Cezmin Hasanoğlu, Eyüp Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün,  Eyüp Belediye  Başkanı Remzi Aydın’ın eşi Tülay Aydın, Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer’in eşi Ayşe Koçer, Eyüp’teki Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve üyelerinin de katıldığı programda, Kültür ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü İrfan Çalışan bir konuşma yaptı.

Müdürlüğün Rehabilitasyon Koordinatörlüğü kapsamında bu programı gerçekleştirdiklerini belirten Çalışan, Bahariye Mevlevihanesi'nin öneminden, Hz. Mevlana'yı ve Mevleviliği anlamak için bu tür programların anlamlı olduğundan bahsetti. Çalışan, müzikle tedavi yönteminin çok eski yıllardan bu yana ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde uygulandığını söyledi.

Hz. Mevlana'yı anmak ve bu özel günde özel çocuklarımızın ve ailelerimizin, 'gönüllerine su serpmek' amacıyla düzenlenen program, ülkemizde düzenlenen engellilere özel ilk Şeb-i Arus Programı olarak da ayrı önem taşıyor.

Eyüp Belediyesinin, engelliler için geliştirdiği “Engelsiz Hissetme”ye yönelik etkinliklerden birisi olan program büyük ilgi gördü. Eyüplü engelliler için hem çağdaş tıp imkanlarını hem de geleneksel tedavi-rehabilitasyon imkanlarını sunan, onların hayatını kolaylaştıracak etkinlikler düzenleyen Eyüp  Belediyesi, bu tür projelerini hayata geçirmeye devam edeceğini bildirdi.