Hanımların yaşam boyu kullanabileceği ve mesleki gelişmesine yararlı olabilecek beceri kazandırma kursu, 18 Kasım Salı günü (bugün) başladı. Hanımeli Nakış Kursu, 15 Haziran 2015 tarihine kadar sürecek.

Hanımeli Nakış Kursu açılış programında evsahipliğini Eğitmen Hatice Taşçıoğlu ve öğrenci Eyüplü hanımlar üstlendi. Nişancı Mahallesi’ndeki Şehit Hüseyin Baş Parkı içerisinde düzenlenen açılış programında hanımların ürettiği nakış, iğne oyası vb. örnekler de sergilendi.

Haftaiçi 09.00-16.00 saatleri arasında verilecek kursta, kursiyerlere “Basit nakış iğne teknikleri, elde kurdele işi, makinede Maraş işi, iğne oyası” dersleri verilecek.

Başkan Remzi Aydın, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Burada bugün güzel bir etkinlik için biraraya geldik. Her şeyin en iyisine layık olan Eyüp'lü hanımlarımız için ‘Hanımeli Nakış Kursu’ açtık. Şehit Hüseyin Baş Parkı içerisindeki bu binada açılan nakış kursumuzda, yıl boyunca Eyüplü hanımlar, nakış, iğne oyası vb. elişlerimizi öğrenme ve uygulama imkanı bulacak.

Belediyemiz hayatın her alanında insanımıza dokunmak onun yönelişlerini, kabiliyetlerini, istek ve arzularını meşru şekilde karşılayabilecek imkanlar yaratmaya çalışıyoruz. Böyle bir misyonumuz olduğuna inanıyoruz. İşte buradaki faaliyet de bunlardan biri...

Nakış deyince basit algılanabilir ancak nakışın birçok yönü var. Her şeyden önce bir araya geliyorsunuz. Birbirinizi göreceksiniz, sohbet edeceksiniz, birşeyler üretecek, ürettiklerinizi paylaşacaksınız.

Dolayısı ile bizim hem kendi kültürümüz ve medeniyetimizde var olan bir hasreti ihya edeceksiniz. Bu bizim için çok önemli. Bunun gibi gençlerimize, genç kızlarımıza, abilere, ablalara, öğrencilere, yaşlılara velhasıl toplumumuzun her kesiminden insanımıza dokunmak onların önünü açacak şeyler yapmak istiyoruz.

Kültür sanat sosyal faaliyetleri anlamında geçen gün de söyledim Eyüp ilçesi zirve ilçelerden biri olacaktır. Önümüzdeki dönem inşallah bu adımlarımızı atmaya başladık çarklar yavaş yavaş dönmeye başladı.

Burası da bu dönüşlerden bir tanesi olacak çok güzel ürünler ortaya çıkacağını, bereketli sohbetler yapılacağını düşünüyorum. Sosyal ilişkiler bakımından çok önemsediğim bir proje, emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah sizler de buradaki etkinliğe katılarak nasiplenirsiniz. Buradaki güzel ürünlerden kızımın çeyizine birkaç tane satın almayı düşünüyorum...”

Nakış Kursu eğitmeni Hatice Taşçıoğlu, Başkanımız’a teşekkür ederek nakışla işlenmiş bir tablo hediye etti.