Halil Aydın-aydinses.com
 /29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, Eyüp ADD 'nin düzenlediği fener alayına binlerce kişi katıldı.

EYüp ADD  Başkanı Asiye Hayta'nın Başkanlığında  düzenlenen yürüyüşe  yoğun  katılım odu. Yürüyüş için Eyüp Alibeyköy  itfaiye  önünde  toplanan vatandaşlar, büyük boy Türk bayrağı açarak, Yaşasın Cuhuriyet, Şehitler ölmez - Vatan bölünmez" sloganları attı.

Başkan Hayta  yaptığı  açıklamada;

Hepimizin bildiği gibi çok  zor bir süreçten geçiyoruz.  Ülkemiz  ateş çemberri içinde, Dört bir yanımız düşmanla çevrili. Karaman  Ermenekte ki Maden kazasında mahsur kalan  işçi kardeşlerimize Allahtan  rahmet kederli ailelerine  sabır dilerim.

Hakkaride şehit ediler 3 askerimizin  ardında  yine aynı şekilde, Diyarbakırda 1 assubayımız  teröristlerin  saldırısına  uğrayarak  şehit oldu. Mekanları cennet olsun Allah yakınlarına sabır versin Vatanımızın başı sağ olsun. İçeriden ve dışardan  sürekli olarak  ülkemiz taciz ediliyor. Bu hainlere  dur demek için burada yağmura rağmen  toplanan  binlerce  Cumhuriyet  gönüllüsüne teşekkür  ederim. diyerek sözlerini tamamladı.

Fener Alayı  oluşturan kalabalık marş söyleyerek sloganlar  eşliğinde itfaiye  önünen hareket ederek  Atatürk  Bulvarı üzerinden Yeşilpınar İstikametine yürüdüler. Yürüyüş esnasında zaman zaman  trafiğin aksadığı  görüldü.

 Yürüyüş Yeşilpınar benzinlik önünde bulunan  dönel kavşakta  sona erdi. Grup, burada şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı'nı söyledi. Kalabalık, halay çekip olaysız şekilde dağıldı.