Eyüp Belediyesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından inşası gerçekleştirilen 7 okul AB Eski Bakanı Volkan Bozkır’ın da katıldığı bir törenle açılarak hizmete alındı.



Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, törende yaptığı konuşmasında, “Mutluyum çünkü az da olsa emeğimin geçtiğini bildiğim bu okulların açılışında Belediye Başkanı olarak sizlere buradan hitap ediyorum. Rabbime şükürler olsun diyorum.” dedi.

Alibeyköy Anadolu Lisesi bahçesinde muhteşem bir atmosferde gerçekleşen törenle 7 okulun toplu açılışı gerçekleştirildi. Düzenlenen törenle 6 dersliği bulunan Düğmeciler Anaokulu, 29 dersliği ve 4 laboratuvarı bulunan Karadolap İlkokulu, 32 dersliği ve 6 laboratuvarı bulunan Alibeyköy Anadolu Lisesi, 19 dersliği ve 4 laboratuvarı bulunan İslambey İlkokulu, 24 dersliği ve 4 laboratuvarı bulunan Göktürk İmam Hatip Ortaokulu, 26 dersliği ve 4 laboratuvarı bulunan Şehit Furkan Doğan Anadolu İmam Hatip Lisesi ile 12 dersliği bulunan Ahmet Edip Önder Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi hizmete alındı.

Bu okullardan 3 tanesi mevcut bina yıkılıp depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilirken, 4 tanesi ise yeni inşa edildi.
Açılış törenine AB Eski Bakanı Volkan Bozkır, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın yanı sıra Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü ve çok sayıda vatandaş ile öğrenciler katıldı.

BAKAN BOZKIR “SON 12 YILDA EĞİTİM BÜTÇESİ MİLLİ SAVUNMA BÜTÇESİNİ İLK DEFA GEÇMİŞTİR”
Törende kürsüye gelen AB Eski Bakanı Bozkır konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nde eğitime verilen önemin her geçen gün artmakta olduğunu belirterek, “Türkiye’nin son 12 yılda eğitim alanında kat ettiği mesafe, Cumhuriyetin bu güne kadar ki dönemlerinde kat ettiği mesafeye oranla çok büyüktür. Türkiye Cumhuriyeti’nde son 12 yılda eğitime verilen önem sayesinde eğitim bütçesi milli savunma bütçesini ilk defa geçmiştir. 2002 yılında bütçeden eğitime 7,5 milyar Türk Lirası pay ayrılırken 2015 yılında bu pay 87,5 milyar Türk Lirası’na ulaşmıştır. Muazzam bir artış ama eğitime ne kadar önem verilirse faydası vardır.

Türkiye’nin 75 olan üniversite sayısı bugün 186’ya ulaşmıştır. Türkiye’nin üniversite olmayan hiç bir ili kalmamıştır. 2002 yılına kadar 79 yılda 346 bin olan derslik sayısı 2002 ile 2013 yılları arasında 11 yılda 551 bin dersliğe ulaşmıştır. Bu dönemde öğrencilerimize verilen toplam eğitim desteği 2 milyar 8 yüz milyon Türk Lirası’nı aşmıştır.

Bugün 7 okulumuzun açılışını bir arada yapıyoruz. Bir zamanlar bazı illerimizde 7 okul bir hayal olarak görülürken bu gün ilçelerimizde bir gün içerisinde 7 okulumuzun açılışını yapmak Türkiye’nin nerelerden nerelere geldiğinin en güzel örneğini teşkil ediyor. Bunu bize sağlayan Eyüp Belediye Başkanımız gerçekten çok önemli bir günü bize armağan etti. Belediye Başkanımızın bu yaptıkları önümüzdeki dönemde eğitim anlamında bizlere vereceklerinin önemli bir örneğini teşkil ediyor” dedi.

BAŞKAN AYDIN; “BU OKULLAR BENİM BİRER YAVRUM, BİRER ÇOCUĞUM”
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise, “Bugün çok gururluyum, çok mutluyum. Geçen dönem İstanbul’da İl Genel Meclisi üyesiydim ve ilçemizin eğitim ihtiyacının giderilmesi, okulların yapılması anlamında çok büyük çalışmalarım ve gayretlerim oldu. Bugün açılışını yapacağımız okullardan 5 tane devlet okulu ve 1 anaokulunun yapılmasında önerge sahibiyim, tüm süreçleri takip eden, süreç tıkandığı zaman müdahale eden bir kardeşinizim.

Dolayısıyla bu okullar benim birer yavrum, birer çocuğum. Bu okulların yapılmasında bütün süreçleri biliyorum. Mutluyum çünkü az da olsa emeğimin geçtiğini bildiğim bu okulların açılışında Belediye Başkanı olarak sizlere buradan hitap ediyorum. Rabbime şükürler olsun diyorum. Eğitim, gençlik, çocuklar bizim baş tacımız. Sizlerden aldığımız desteklerle bu çalışmalarımız yürüyecek, devam edecek” şeklinde konuştu.

Törende birer konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli ile İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, okulların yapılmasında emeği geçen ve eğitime önemli destekler sağlayan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkür ettiler. Son olarak törene katılan protokol sahnede öğrencilerle birlikte kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.