İSEDER Gaziosmanpaşa ilçe Başkanlığı Gaziosmanpaşa Belediyesinin desteğiyle, Gaziosmanpaşa`da esnaf yürüyüşü düzenledi.

06 Ekim Pazar günü Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı`nda Merteran takımının konseriyle başlayan program, kalabalığın artmasıyla mehteran eşliğinde Bağlarbaşı Caddesi`nde yürüyüşe geçildi.

Esnaf yürüyüşünün ardından meydandaki vatandaşlara pilav ikramı yapıldı.

Daha sonra Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi`nde yapılacak olan programa geçildi. Burada açılış konuşmasını yapan İSEDER Gaziosmanpaşa ilçe Başkanı Şafak Ergün ,misafirlerine hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında, meydanda yapılan esnaf yürüyüşünü anlattı ve destekleri için Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol`a teşekkür etti.

Daha sonra söz alan İSEDER Genel Başkanı Ramazan Altan,3 ilçede yaptıkları Ahilik Programları`ndan bahsetti ve bu çok önemli teşkilatın tekrar esnaflar arasında yayılması için ellerinden geleni esirgemeyeceklerini,ülkenin kalkınmasında esnafın rolünün büyük olduğunu ve birlik-beraberlik için bu değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. 

Programa konuşmacı olarak katılan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Necati Aydın ise Ahiliği ve kaybolan kültürü ,teşkilatı anlattı. Necati Aydın; program sonunda esnafları bilgilendirme programı düzenleyen İSEDER`e teşekkür etti. Aydın`a İSEDER`in Ahilik programına katılım göstererek destek verdiği için Şafak Ergün tarafından çiçek takdimi yapıldı.