Girişimci İş adamları Vakfı , Geleneksel iftar programını 22 Temmuz 2014 Salı günü gerçekleştirdi.


Vakıf Merkezimiz olan Bahariye Mevlevihanesinde gerçekleşen iftara ilgi çok yoğundu.

İftara Vakıf üyeleri, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi, üniversite öğretim görevlileri, yurtdışından 23 Medine Taibah Üniversitesi öğrenci misafirler ve vakıf gönüldaşları katıldı.

Kuran-ı Kerim okunarak başlanan iftara, sonrasında kısa bir program ile devam edildi.

Dört yüzden fazla konuğu ağırladığımız iftarın açılış konuşmasını Vakıf Başkanı Sayın Mehmet Koç yaptı. Koç konuşmasında;

“Sevgili arkadaşlar bu gün dünya üzerinde yaşananlara bakarsanız ümmetin büyük kısmını sıkıntılar savaşlar zulümler altında inlediğini görürsünüz.

Bunun temel nedeni sadece karşımızdakilerin çok güçlü ve şer odağı olması değil, bizlerin problemlerin içinde olmayan Müslümanların yeterince çalışmamasıdır.

Eğer biz vakıf olarak her sektörde ve ama özellikle stratejik sektörlerde projeler yapacak yeni girişimci arkadaşları ümmete kazandırırsak bundan sadece Allah(cc) rızası bekler ve ümmetin zalimlerin istilasından kurtuluşuna ve Hakk’ın hakimiyetine fayda sağlarız diye umuyoruz.

Giv olarak bilgi ve hikmetin ve üstün teknoloji üretim modüllerinin ümmetin yitik malı olduğunu düşünüyor, bütün kardeşlerimizi bu yitik değerleri bulma çabası ve bilincine davet ediyoruz. Kısaca ümmet bilinci olan girişimciler olun / olalım diyoruz.

Arkadaşlar çok sayıda Suriyeli kardeşimiz ülkemizde misafir olarak bulunuyor. Lütfen Ensar olalım, bu insanlara sadece maddi yardım etmekle kalmayalım mümkünse imkânı olan arkadaşlarımız iş imkânı versinler.

Bu salonda 300 şirket birer kişi istihdam etse aileleri ile beraber 1.500 kardeşimizi normal bir düzene kavuşturmuş oluruz. Unutmayın bu insanları buraya gönderen Rabbimiz onları vatansızlıkla sınadığı gibi, bizi de bu muhacirlere karşı göstereceğimiz davranışlarla sınıyor.

Giv olarak Yeni Türkiye'nin kapılarının açılmakta olduğu bu yeni dönemde daha çok proje yapmayı, üye ve dost sayımızı artırmayı, ülkemizin ve ümmetin bir derdine derman olacak çalışmalar yapmayı Kadir gecesi ve Orucun Rabbi olan Allah(cc)'dan niyaz ediyorum” dedi.

Vakıf Başkanımız Mehmet Koç’un ardından, İftarımızın onur Konuğu T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve WAIPA (Dünya Yatırım Ajansları Birliği) Başkanı Sayın İlker Aycı bir konuşma yaptılar.

Sayın Aycı’nın dikkatle takip edilen konuşmasına Eyüp gibi bir mekanda, böyle mübarek günlerde, Girişimci İşadamları Vakfı’nda olmaktan duyduğu memnuniyetle başladı. Konuşmanın devamında Sayın Aycı; “ Türkiye Yatırım ve Destek Ajansı ve WAIPA(Dünya Yatırım Ajansları Birliği Başkanı olarak, taşıdığım sorumlulukların merkezinde Türkiye var. Dünyanın neresinde olursa olsun, Müslümanlar rahat uyuyamıyorsa biz rahat uyuyamayız. Biz tüm devlet imkânlarımızla, Vakıflarla, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla ve şahsi olarak, Rahat uyuyamayan Müslümanların yanında olmaya çalışıyoruz. Kim ne derse desin bu böyle.

Bizler İşadamları olarak ta, sadece kendi iş yapan ve sadece kendine iş yapan değil; Sahip olduğu birikimi, tecrübeyi, değerlerini yeni girişimcilere ve gençlere aktararak, yeni girişimci değerler çıkarmak durumundayız. Bizim daha çok gelişmeye, daha çok akla ihtiyacımız var. Dostumuzu, düşmanımızı bileceğiz ama basit birtakım konularla birbirimizi kırmayacağız.

Türkiye artık 15-20 yıl öncesinin Türkiye’si değil. Kapı kapı dolaşıp borç isteyen bir Türkiye, artık “veren el” konumuna geldi. Borç alarak, aynı zamanda emir alan değil, beraberce üreterek, çalışarak, kendi teknolojisini de satan ülke olmak zorundayız.
T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı olarak biz, ülkemize, sırtımızda taşıyacak yatırımcı değil; ithalatı yüksek teknolojik ve sanayi ürünlerini üretecek, özellikle ülkemizin firmaları ile ortaklıklar kuracak, bizim şirketlerimize ve kobilerimize yol açacak yatırımları arıyoruz.” Dedi.

Program sonunda gecenin anısına Vakıf başkanımız tarafından Sayın Aycı’ya çini bir tablo hediye edilerek teşekkür edildi.