Kısa adı İKDER olan dernek geleneksel hale getirdiği iftarlardan birini daha tarihi İstanbul Üniversitesi bahçesinde yaptı. Çok sayıda üst düzey protokole tabi kişinin katıldığı iftara öğrenciler ve okul mezunlarının da büyük oranda iştirak ettiği görüldü.

İftarda bir konuşma yapan İKDER Başkanı Hüseyin Usta, hoş geldiniz dedikten sonra derneğin yaptığı faaliyetlerden bahsederek, “Bildiğiniz gibi derneğimizin genel amacı ülkemizdeki sivil toplumun gelişmesine katkıda bulunmak, üyelerimizi bir arada tutmak, fakültemiz öğrencilerine, mezunlarına ve öğretim elemanlarına da hizmetlerde bulunmaktır. Bu amaçlar doğrultusunda bugüne kadar sayısız ilmi ve hasbi programlar düzenledik. Dünyamız ve bölgemiz, toplum hayatında çok derin izler bırakan bir süreçten geçmektedir. Bu süreçte sağlam duramayan, ezelde Rabbine vermiş olduğu sözü ıskalayan bireylerde ciddi savrulmalar yaşanmakta, bunun neticesi olarak toplum hayatı arzu edilmeyen istikametlere doğru hızla yol almaktadır.

Dernek olarak bir amacımız da belki bu vakte kadar yeterince gerçekleştiremedik ama bu hayatı dosdoğru şekilde yaşayabilmek için, toplumun özellikle ekonomik alanlarda karşılaşmış olduğu problemlere, İslami hassasiyet çerçevesinde çözümler üretebilmek, bu alanda gayreti olanlara yardımcı olabilmektir. Sizlerin sağlamış olduğu değerli destek ve katkılarla derneğimiz bugünlere ulaşmış bulunmaktadır. Ve ümit ediyoruz ki sizlerden aldığımız güçle çok daha iyi işler ortaya koymaya devam edeceğiz.

Bugün burada davetimize icabet edip bizleri yalnız bırakmadığınız için, derneğimiz adına sizlere en derin şükranlarımı sunuyorum. İnşallah ilerde başka etkinliklerimizde buluşmak dileğiyle şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor gecenizin ve bütün ömrümüzün hayır ve huzur içerisinde geçmesini diliyorum. Allah a emanet olun” dedi.

Daha sonra Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, İktisat Fakültesi Dekanı Halis Yunus Ersöz birer konuşma yaparak ramazan ayında artan yardımlaşma duygusunun öneminden bahsetti. İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, “biz her yıl binlerce öğrenci alıyor ve bunları mezun ediyoruz. Okuturken kayıt altında tuttuğumuz öğrencileri, mezun olunca da kayıt altına almak istiyoruz, kim nerede ne iş yapıyor bunu bilmek istiyoruz. Bu ilişkimizi daha da sağlamlaştıracaktır” dedi.

Gece geç saatlere kadar devam eden program okul mezun ve mensuplarının görüşmesine ve sohbetine de vesile oldu. İftara eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, İktisat Fakültesi Dekanı Halis Yunus Ersöz, Eski Milletvekili Prof. Nevzat Yalçıntaş, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Tokat Milletvekili Osman Çakır, KGK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Yusuf Balcı, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sedat Murat, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Süleyman Özdemir, Sabahattin Zaim Üniversite Eski Rektörü Adem Esen, Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Hızır Aslıyüksek, Enez Kaymakamı Hasan Sazkaya öğretim üyeleri, öğrenciler ve mezunlar katıldı.