Eyüp’te Lise Son Sınıflara 500 TL. Eğitime Destek Payı... Mayıs’ta Lise Son Sınıflara Vialand Gezisi Başlıyor...

Eyüp Belediyesi’nin eğitime desteği devam ediyor. Üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine Belediye tarafından toplam 500 TL. destek sağlanacak. Projeden Eyüp’te lise son sınıfta okuyan 3756 öğrenci faydalanacak.

Eğitime destek kapsamında Eyüp Belediyesi tarafından lise son sınıf öğrencilerine 500 TL eğitime destek payı dağıtıldı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da proje kapsamında ilçedeki liseleri ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Projenin ilk gününde 3 ayrı liseyi ziyaret eden Başkan Remzi Aydın, en önemli yatırımın gençlerin eğitimine yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Ziyaret ettiği okullarda öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Başkan Aydın, “Bugün inşallah 250 TL., ikinci dönemde de inşallah 250 TL. olmak üzere toplam 500 TL eğitime katkı desteğimizi sürdürüyoruz.


Güle güle harcayın. İnşallah faydalı çalışmalarda kullanırsınız. Biz gençler için başka neler yapacağız diye konuştuk arkadaşlarımızla. 21 farklı konu çıktı. Bunları hep siz gençlerimiz için hayata geçireceğiz. 




Öncelikle Mayıs ayından sonra lise son sınıf öğrencilerimiz için Vialand gezimiz olacak. Bununla birlikte yine sizler için mezuniyet şöleni düzenleyeceğiz.

Manisa’da 1 haftalık gençlik kampımız olacak. Her sınıftan ilk üçe giren öğrencilerimizin bu başarılarını ödüllendirmek için yurt içi ve yurt dışı gezilerimiz olacak. Yeni bir projemiz var Vuslat Yolculuğu adında. Eyüp’ten Mevlana’ya hızlı trenle kültür yolculuğuna çıkacağız hep birlikte. Bütün bunların yanında havacılık ve ayrıca bir de su sporları kulübü kuracağız gençlerimiz için. Sizlere yönelik kültürel ve sanatsal faaliyetlerimiz olacak.

İkinci dönemde okullarınıza spor malzemesi desteği vereceğiz. Sokak basketbolu turnuvamız olacak ve Haliç’te su sporları şenliği gerçekleştireceğiz. Okul yıllıklarınızı da biz sizler için hazırlayacak ve ücretsiz basacağız” dedi. Başkan Aydın’a verdiği destekten dolayı teşekkür eden öğrenciler bol bol da selfie çektiler.

Ziyaret sırasında okul müdürleri de Başkan Aydın’a hem öğrencilere maddi desteğinden hem de ilçedeki okullara yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ettiler. Başkan Aydın ziyareti sırasında okul aile birliği üyelerinin taleplerini de dinledi ve destek sözü verdi.

Proje kapsamında toplamda 3756 lise son sınıf öğrencisine 500 tl. eğitime destek payı dağıtılacak. Maddi destek 2 taksit halinde yapılacak ve eğitim öğretim dönemi sona ermeden tamamlanmış olacak.