Ak Partinin Sultangazi ilçesi kurucu Başkanı Av. Murat Atım, 7 Aralık 2014 tarihinde yapılacak; Olağan İlçe Kongresinde Genel Merkez ve İl Başkanlığı tarafından yeni ilçe başkan adayı olarak gösterilen Suzan Dağlar Civan’ın adaylığını değerlendirdi.

Teşkilat mensuplarının düzenlediği bir programda konuşan Av. Murat Atım, Civan’ın adaylığının birçok anlamda önem arz ettiğini söyleyerek, “Sayın Suzan Dağlar Civan’ın adaylığı tesadüfi değildir” dedi…

“Kongreye hazırlık, parti terbiyesine uygun devam etmiştir”

Atım, Türkiye siyasetinde birçok yöneticinin kendisine verilen makamları terk etmekte zorlandığını, hatta bazılarının görev kendisinden alındıktan sonra makam koltuklarını evlerine götürmek istediğini belirterek, “Eğer yaşasaydı bunlar rahmetli Aziz Nesin için çok iyi bir fıkra konusu olurdu” dedi.

İlçe başkanlığını 6 yıl gibi bir süre sürdürdüğünü ve ilçe teşkilatıyla çok uyumlu bir çalışma süreci geçirdiğini söyleyeni Atım, bu görevin neticelendirilmesi zamanının geldiğini ve bu süreçte kendisinin İl Başkanlığına Suzan Dağlar Civan ve 3 arkadaşının isimlerini ilettiğini söyledi. Başkan Atım, kendisinin ve diğer 4 arkadaşının bu süreçte çok olumlu ve parti terbiyesine uygun hareket ettiğinin altını çizerek, kendilerine teşekkür etti.


“Kadınların siyasette aktif olması, Sayın Cumhurbaşkanımızın da isteğiydi”

Suzan Dağlar Civan’ın aday gösterilmesinin ise bir tesadüf olmadığını söyleyen Başkan Atım, “Kendisi teşkilatımızın içerisinde çok önemli çalışmalara imza atmış bir isimdir. Bu emeklerinin karşılığı elbette mükâfatlandırılacaktı fakat Sayın Civan’ın adaylığı sadece bunun da bir yansıması değildir.

Eski Genel Başkanımız ve Başbakanımız, yeni Cumhurbaşkanımız Sayın 
Recep Tayyip Erdoğan, sürekli olarak hanımefendilerin siyasetin içerisinde aktif olarak bulunmasını bizlere telkin etmiştir. Bizimde Sultangazi’de bir hanımefendinin aktif olarak temsil anlamında siyasetin içerisinde olması gerektiğinin arzusu içerisindeydik.”

“Suzan Dağlar Civan ismi, Türkiye Siyasetinde bir dönüm noktasıdır”

“Malumunuz Türkiye’de hanımefendilere seçme-seçilme hakkı 1930’larda verilmiş ancak ne var ki bu hak kılık, kıyafet genelgesiyle sınırlandırılmıştı. Yani 30-40 sene evvel çözülmesi gereken bir özgürlük hakkı, siyasi iktidarlar tarafından hep görmezden gelinmiş, bunun çözümü de bizim partimize nasip olmuştur.

İnancının gereğini yerine getiren hanımefendi kardeşlerimiz başörtüsü sebebiyle sadece siyasette değil güncel yaşamın birçok alanında kısıtlamalarla karşılaşmışlardır. İşte Sayın Suzan Dağlar Civan bu özgürlüğün hanımefendilere verilmesi manasında siyaset sahnesinde bir dönüm noktasını ifade ediyor.”


“Civan’ın referansı sadece kadın olması ve teşkilatın çalışkan bir ismi olması değildir”

“Elbette Suzan Dağlar Civan Hanımefendinin bizim tarafımızdan aday olarak gösterilmesi, sadece biraz evvel tarif ettiğimiz hak ve özgürlükler anlamında bir şeyler ifade ettiği için değildir. Kendisi hem teşkilatımızın çok önemli bir mensubudur, hem de özel yaşamında çok önemi bir kariyere sahiptir.

Sayın büyüklerimiz sürekli olarak devleti yönetirken bir özel sektör idarecisi gibi hareket ettiklerini ve devlet kurumunun bütün menfaatlerin önünde tutulduğunu ifade ederler. İşte Sayın Civan’da bu anlamda önemli bir isimdir. Kendisi özel sektörde çok önemli bir kurumun üst düzey yöneticisidir. Yani Sayın Civan kendisini özel sektörde kanıtlamış bir isimdir. Kendisine görev verirken bu referansı göz önünde bulundurmak, önemlidir.”


“Civan’ın adaylığı ortak aklın tezahürüdür”

“Biz Sayın Suzan Dağlar Civan’ı aday olarak gösterdikten sonra İl Başkanımız Sayın Aziz Babuşçu, kendisi ile alakalı gerekli çalışmaları ve araştırmaları yapmış ve Genel Başkan Yardımcısı Sayın Süleyman Soylu ile birlikte Suzan Hanımı Sultangazi İlçe Başkan Adayı olarak, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na önermiştir.

Enteresan bir tesadüftür ki, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir ziyaret esnasında İl Başkanımız Aziz Babuşçu’ya, ‘İstanbul’da birçok başarıya imza attık fakat bana hiç başörtülü bir ilçe başkan adayı önermedin’ demiş ve İl Başkanımızın, ‘Efendim Sultangazi’de bu özelliklere sahip bir adayımız var. Kendisinin dosyası Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın masasındadır’ demiştir. Yani Suzan Dağlar Civan hanımefendinin adaylığı böyle bir silsilenin ortak aklının tezahürüdür.”


“Suzan Dağlar Civan ismi, Sultangazi için çok önemli bir şanstır”

“Sayın Hanımefendinin adaylığı Sultangazi için de bir şanstır. Bundan sonraki çalışmalarda Sultangazi teşkilatımızın verdiği kare, Türkiye Cumhuriyetinin modern ve çağdaş yönünü gösteren bir karedir. Bu kare aynı zamanda Türkiye Siyasetinin yüz akıdır. Sultangazi bu anlamıyla Türkiye siyasetinde çok önemli bir yer teşkil edecektir.

Bu karede bulunan her teşkilat mensubumuz aynı zamanda tarihe geçecek bir karenin içerisinde bulunmanın bilinci ve mutluluğu içerisinde olmalıdır. Bu bilinçle çalışmalı, bu bilinçle hata yapma hakkını minimize etmelidir.” Diyerek, bütün Sultangazi teşkilatının Suzan Dağlar Civan isminin çevresinde kenetlenmesini ve başarı çıtasını yükseltmesinin önemine vurgu yaptı.