Bulancak Ortaokulu 1959-1960 Öğretim yılı mezunları bu sene de çoşkulu bir programla bir araya gelip hasret giderdi.

Başta Emekli öğretmen Enver Yılmaz,Akın Karaibrahim ve Ali Sarıaydın'ın 1986 yılından bu yana organize ettiği ve her yıl gerçekleştirilen buluşma bu kez Piraziz Eğrice Pide'de gerçekleşti.Uzun zamandır birbirlerini görmeyen,birbirlerinden uzak diyarlarda yaşayan çoğu emekli ve fiziki yapıları da bir hayli değişmiş olan mezunların buluşmasında geçmiş günler yad edildi.

Bu yıl yaşamını yitiren mezunlardan Köksal Emecan,Vedat Henden anıları ile anıldı. Organizede emeği geçen Enver Yılmaz,''Öncelikle katılımlarından dolayı hissettiği memnumiyeti ifade ederken,daha sonrasında okul anıları anlatıldı.

Okulun mezunlarından Lütfiye Güner Sezer yaptığı konuşmada,''Her yıl etkinliğin gerçekleşmesinde katkı sunan ve bunun için yoğun mesai harcayan Enver Yılmaz'a teşeşkkürlerini iletirken onun için bir şiir okudu.

''Senin gibi sevmeli insan severse/Yüreği sevgiyle dolup taşmalı/ Sevecenlik çoşmalı bakışları/Gülünce dostluk görülmeli gözlerinde/İnsan görünmeli üzülünce/Senin gibi sevmeli insan sevince/''diye konuştu.

Enver Yılmaz ise,''Geleneksel hale getirdiğimiz mezunlar buluışmamızda hepiniz hoş geldiniz.Amaç arkadaşlar arasında dostlukları ölümsüzleştirmek.Artık ölümkapıya dayandı.Her yıl bir yada iki yada üç arkadaşımız ebedi yolculuğa uğurluyoruz.

Gelecek yıl buluşmamızda kimbilir aramızdan kim ayrılacak.Ömür dediğin üç gündür.Dün geldi geçti,yarın bilinmez,o halde ömür dediğin bir gündür,o da bugündür.Herşey gönlünüzce olsun.''dedi.