Giresun Bulancak'a bağlı Elmalı köyünde dünyaya gelen ve ilkokulu 3 yılda bitirdiktensonra, Bulancak İmam Hatip Ortaokulu ve Bulancak İmam Hatip Lisesini tamamalayıp,1987 yılında 8 ay Tirebolu Belen köyünde kadrolu İmam Hatip olarak çalıştı.

1991 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdikten sonra Adana Tufanbeyli İmam Hatip Lisesinde öğretmenliğe başlayan Hüsem,Amasya Gümüş Hacıköy Lisesinde öğretmenlik ve müdür yardımcılığı yaptı.Bu arada uzman öğretmenlik sınavını kazanarak uzman öğretmen oldu.

1997 yılında Bulancak Lisesine atandı. Bulancak lisesinde 6 yıl öğretnelikten sonra 4 yıl Müdür başyardımcılığı görevinde bulundu.2007 yılında başladığı Bulancak Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Başyardımcılığından sonra Piraziz “Bozat Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna2010 yılında sınavı kazanarak müdür olarak atandı.

Ocak 2013 tarihinden itibaren Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü'nde “Mesleki ve Teknik EğitimŞube müdürlüğü “görevinde bulundu. Öğrenci sayısının azalması nedeni ile ayrıldığı Bulancak Lisesine 7 yıl aradan sonra- Trabzon Avrasya Üniversitesinde “Yönetim Bilimleri alanında Yüksek Lisansını tamamlamış”ve “Kamu yönetimi” alanında da 3. Sınıf öğrencisi olarak okumaya devam ediyor iken (Değiştirilen ismi ile ) Bahçelievler Anadolu Lisesine- müdür olarak atandı.

Aynı bahçede bulunan Bulancak Mevlana Anadolu Lisesi ile Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından - 07 Temmuz 2014 te - Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesi çatısı altında birleştirip tek okula dönüştürüldüğünü bu iki okulumuzun müdürlerinin emekliye ayrıldığını ve bundan sonra Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesinin Eski adı ile Bulancak Lisesi Ana binasında 800 kadar öğrencisi ile Eğitim-Öğretime devam edeceğini ifade etti.

Kendisinden önce bu eğitim kurumunda çalışan tüm idarecilere teşekkür ettiğini bayrağı aldığı yerden daha yükseklere taşımak için azimle çalışacağını ifade etti.Bahtiyar HÜSEM,hayatta bir gayesi olmayan insanların bir nehir üzerinde akıp giden saman çöplerinden farkı olmadığını,amaçlarının kendisine ülkesine faydası dokunan ,milli ve manevi değerlerine bağlı kaliteli bir eğitim almış olarak gençlerimizi yarınlara hazırlamak olduğunu bu amacı mesleğinde olgunlaşmış çalışanlarımızın ve tüm Bulancaklıların desteği ile gerçekleştirmeye çalışacaklarını ifade etti.Birleşen bu okulda iyi kadro var.

Bu kadro ile okulumuzun eğitim öğretim seviyesini aldığımız seviyeden daha yukarılara çıkartmak istiyoruz “'dedi.2014-2015 Eğitim öğretim yılında başarılı bir eğitim öğreim yılı temennisinde bulundu.