Giresun Valisi Hasan Karahan başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan Feshane’de yapılacak olan 8. Giresun Günleriyle ilgili bilgi vererek destek istedi.

“7’den 70’e Giresun Feshanede” sloganıyla 1-2-3-4 Mayıs 2014 tarihlerinde Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde olacaklarını belirten Başkan Turan, “Giresun günlerimizi İstanbul’da Giresun Dernekler Federasyonumuzun  koordinasyonunda Giresun Valiliğimizi himayelerinde gerçekleştirmiş olduğumuz gurbetteki, İstanbul’daki hemşerilerimizin Giresun dışında düzenlediği en büyük organizasyon. Bunun daveti ile ilgili başka Sayın Valim olmak üzere buradaki tüm üyeleri organizasyonumuza davet ediyoruz. Her ilçemizin bir tanıtım standı var.

 

Bu stantlara ilçe kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, İstanbul’da bulunan sivil toplum örgütlerinin koordinasyonu ile gerçekleştiriyoruz. Giresun günleri İstanbul’daki şehir düzeni açısından hem bir miladı Giresun açısından bu anlamda sosyal bir markayı ifade ediyor. Bizim İstanbul’da Giresun’un nüfusuna yakın bir nüfusumuz var. Bu nüfusu nüfuza dönüştürmenin mücadelesinin yapıyoruz. Gurbet ile sılanın buluşma noktası oluyor. Göreve yeni başlayan başkanlarda İstanbul’daki seçmenleriyle bir arada olacaklar. Yaptıkları ve yapacakları işlerle müşahede yapmış olacaklar.

 

Bizim bu koordinasyonu sağlayan kurum ve kuruluş olarak özelliğimiz  her sene organizasyonumuz üzerine imkanlar dahilinde bir çıta koyuyoruz. Dünyada şehirler yarışıyor. İstanbul’da yapılan her türlü gösteri bütün dünyaya ulaşıyor. Giresun Valiliği himayelerinde gerçekleşecek bu organizasyon için sizlerden kesintisiz  desteğini bekliyoruz. 27 nisanda bir yürüyüşümüz var. Geçen seneki yürüyüşümüz  geçen sene 18 ulusal kanalda haber olmuştu. Bu da Giresun’un bir algı yaratmak marka değeri oluşturmak anlamında önemli bir olaydır. Geçen sene 500 kilo fındık dağıttık. Bu senede aynı şekilde yapacağız. Geçen sene 10 çiftimiz evlenmişti bu sene  15çift evlenmek üzere müracaat etti.

 

Galatasaray lisesinin önünde toplu nikah merasimi düzenleyip  kına gecesi gerçekleştireceğiz.  Giresun’da İstanbul’da bir çok şehrin yapamadığı bir organizasyon olma özelliği taşıyor. Feshane içinde de kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımız kurulacak stantlarda ilçelerini en iyi şekilde tanıtacaktır. 25 il bizden görerek bu günleri yapmaya başladı. Giresun Gabuğunu Gırdı olarak takdim ettiğimiz sosyal markamızı hep birlikte koordinasyon içinde yürütmeye çalışıyoruz. Bu organizasyon sosyal anlamada siyasi, kültürel ve ekonomik taleplerimizde de yukarı doğru çıkartmak için vesile kıldığımız bir organizasyon.  Giresunluların siyasal  temsil noktasında İstanbul içerisinde yer almak bu anlamda kıskandırıyor ve heyecanlandırıyor.”dedi.

Toplantının ardından Sayın Valimiz Hasan Karahan’ı Makamında ziyaret eden Başkan Turan, 8.Giresun Günleriyle ilgili davetiyeyi takdim ederek, Vali Karahan’ı Feshane’ye davet etti.