Bulancak Öğrenci Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülüm Köfte salonu işletmecisi Abdullah Ayvaz, Osmanlıca'yı desteklediklerini söyledi.Osmanlıca'nın seçmeli ders olarak uygulamaya geçilmesi,geç kalınmış bir karardır.Osmanlı bizim geçmişimizdir.insan geçmişinden bu kadar mı korkar?Buna karşı çıkanlar tarihinden ve geçmişinden nefret ettirilen bır kuşağın çırpınışlarıdır.

Osmanlıcayı unutturanlar,Osmanlı arşivlerindeki gizli kalımş gerçeklerin ortaya çıkarılarak asıl gerçeklerin öğrenilmesinden endişe duyuyorlar.Uzağa gitmeye gerek yok. Komşumuz Yunanistan'dan da mı örnek almıyorsunuz..Bunlar ataları ile övünürler,geçmişlerini okullarda ders olarak okuturlar,acaba bizim gibi geçmişiyle kavgalı olan bir millet varmı .

Gündemimizi yoğun bir şekilde işgal eden Osmanlıca tartışması bence yersizdir.Çünkü bu medeniyet köksüz yeni ortaya çıkmış ve tarih sahnesinde son yüzyılda yer almış bir millet değildir. Bu nedenle Osmanlıca'nın okullarda okutulmasını destekliyor,hatta ana ders olarak konulmasındasn yanayım.Kim olduğunu nereden geldiğini unutmayan bir gençlik yetiştirilmesini bizlerde arzu ediyoruz''diyerek açaıklamalarını bitirdi.