Hayatboyu Öğrenme Programı programı Leonardo da vinci  ivt projesi kapsamında Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi proje koordinatörü Sinan GİRGİN tarafından hazırlanarak 2012 yılı teklif yılında kabul edilen ‘’Actualizing The Education Of Computerized Hair and Make-up Designs in Turkey’’isimli proje Eylül ayı itibariyle yürütülmeye başlanmıştır.

          Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Proje kapsamında toplam 3 ülke işbirliği içinde çalışacaklardır. Proje ortakları Çek Cumhuriyeti, Almanya ve Lituanya dır.İlk hareketlilik  06 – 27 nisan 2013 tarihleri arasında çek cumhuriyetinin  başkenti Prag’da gerçekleştirilmektedir.
           Konusu; Bilgisayarlı Saç Ve Makyaj Tasarımlarıdır. Berber ve kuaföre saç ve makyaj yaptırmaya gelen müşterilerin işlem öncesi fotoğrafları çekilerek elektronik ortamda bilgisayar programı yardımıyla yüz ve vücut ölçülerine göre istenilen saç şekli, rengi ve makyaj tasarımlarını önceden kendi fotoğrafı üzerinde görerek işlem sonrasında kişinin istediği tasarıma sahip olacağı büyük bir çalışmadır.
           Projeye Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu KML Okul Md. Lokman OLMUŞ, Müdür Yrd. Aylin EKŞİOĞLU, Proje yazarı ve koordinatörü Sinan GİRGİN, öğrencilerden; Ebru EV,AKYÜREK, Fadime SATICI, Seval YAKA, Burcu BALLİ, Arzu BARIŞ, Tuğçe BULUT, Rümeysa GENÇ, Aslı AKYÜREK, Büşra ÖZTÜRK, Tuğba AKBAL, Özgenur ALTUN, Gülümser ÖZATA, Sevgi ERKOL ve Nazlıcan SİYAHTAŞ katıldı.
          Okul müdürü Lokman OLMUŞ bu projenin kendi okulları için ilk uluslararası projesi olduğunu, projenin öğretmen ve öğrencilere çok büyük katkılar sunacağına inandığını söyledi. Projeyle giden öğrencilerin istihdamları noktasında da projenin faydalı olmasını beklediklerini söyledi. 
           Proje koordinatörü Sinan GİRGİN ise projenin ikinci hareketliliğinin 12 mayıs – 1 haziran 2013 tarihleri arasında Almanya’da üçüncü hareketliliğinin ise 8–29 haziran tarihleri arasındaLitvanya’da gerçekleştirileceğini söyledi. 




                     
Editör: TE Bilişim