Alucra'da oldukça ağır geçen kış koşullarında daha az enerjiyle daha çok ısınma prensibiyle hareket eden Alucra Turan Bulutçu MYO yönetimi, rektörlüğün de desteğiyle bütün binayı mantoloma yöntemiyle ısı yalıtımlı hale getiriyor.

3 hafta içinde bitmesi planlanan çalışmanın maliyeti ise 150 bin tl. Diğer devlet kurumlarına da örnek olan dış kaplama ile geçen yıl harcanan 80 ton kömürün bu yıl yarı yarıya düşeceği ve büyük tasarruf sağlanacağı tahmin ediliyor.

Ülke ekonomisine de enerji tasarrufuyla büyük katkı sağlayacak mantoloma için okul binasının dış cephesi özel bir köpükle kaplandıktan sonra sıva yapılarak yeniden boyanıyor.

Elektronik aletleri koruma önlemi

Şehirde sık sık meydana gelen elektrik kesintilerine karşı üniversite yine rektörlüğün desteğiyle tüm binanın kablo hatlarını yeniledi. Elektronik aletlerin korunması için yapılan kablolama sistemiyle cihazların zarar görmesi engellenerek başka bir alanda da tasarruf sağlanmış olacak.

Kapalı otopark ve otobüs durağı inşaatı

Yeni öğretim dönemine yeniliklere giren Alucra Turan Bulutçu MYO otobüs durağı yapımına başlayarak öğrencilerin araç beklerken yağmur ve kardan korunmasını sağlayacak.

Yine yönetim tarafından okulun giriş kısmına yapılan üstü kapalı otopark ile araçların kış şartlarından en az seviyede etkilenmesi sağlanacak.

Alucrahaber.com