Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AKP Bulancak İlçe Teşkilatı’nın 4 Temmuz 2015 Cumartesi akşamı Bulancak Kılıç Center’da düzenlediği iftar programında kamuoyunda oldukça büyük eleştiriler alan Çotanak Arena ve Kapalı Spor Salonu ihalesi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Canikli, yaptığı açıklamada ihale süreci ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Çotanak Arena projesi tamamlandı ve 2 aşamalı ihale sürecine gireceğiz. Hatta TOKİ Başkanı ile bugün (4 Temmuz 2015 Cumartesi) Giresun SEKA arazisinde yaptığımız TOKİ inşaatları temel atma törenleri sırasında görüştüm. Herhangi bir aksilik olmazsa Çotanak Arena projesinin ihalesini Eylül 2015 gibi yapmış olacağız. Temel atma prosedürü zaten proje ihalesinden sonraki süreç. Temel atma töreni için tarihi ise Eylül ayından sonraki dönemde verebileceğiz.

Bizim bu projeyi SEKA arazisi üzerinde yapma düşüncemiz bazı kesimlerce yoğun eleştiri aldı. Bu tür büyük projeleri yaparken, şehrin arazi yapısı ve şehrin gelişimini de göz önüne almamız gerekiyor. Günlük eleştirilere göre projelendirme yapmamız düşünülemez. Stadın mevcut bulunduğu yerde kapasitesinin artırılması teknik olarak imkânsız. Giresunspor, seneye PTT 1. Lig’de mücadele edecek ve hedefini de Süper Lig olarak belirlerdi. İnşallah Süper Lig’e yükseldiğinde ise UEFA kriterleri söz konusu olacak. TFF’nin ve UEFA’nın uluslararası maçlar için en az 20 bin kişilik stat mecburiyetini mecbur kıldıklarında, bugün Çotanak Arena Projemizi eleştirenlerin, yarın bizim önümüze sunabilecekleri bir projeleri var mı? Yoksa; ‘Pardon, biz Giresunspor’un Süper Lig’e çıkacağını hesaplayamadık’ mı diyecekler?

Biz bugünü ve yarını değil yıllar sonrasını hesaplamak zorundayız. Yani mevcut stadın bulunduğu alanda arazi yapısından dolayı bu kapasitede bir büyütme imkânımız yok. Bundan dolayı SEKA’da düşündüğümüz Çotanak Arena Stadı Projesi, Giresun’un arazi yapısı sebebiyle tek alternatiftir. Biz bu projeyi bitirmeden Giresunspor, Süper Lig’e yükselirse o zaman nasıl bir sıkıntı yaşayacağımızı bizi eleştirenler de görecektir.

Yeşil Giresun Belediyespor’un kullandığı 19 Eylül Kapalı Spor Salonu’nun Türkiye Basketbol Süper Ligi için uygun olmadığına yönelik çeşitli eleştirileri gündeme getirerek vatandaşın kafasını karıştırıyorlar. Basketbol Federasyonu’nun göndermiş olduğu ve bizim yapmamızı istediği bir liste var. Biri hariç hepsini uygulamaya geçirdik. Salonun seyirci kapasitesinin büyütülmesi konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bunu uygulayabilmemiz için de salonun tüm kolonlarının yıkılması lazım ki, bu salonun tamamen yıkılıp yeniden yapılması demek oluyor.

Ben, Basketbol Federasyonu Başkanı ile bu konuyu görüştüm. Bunun imkânsız olduğunu ifade ettim. Salonun seyirci kapasitesinin yükseltemeyeceğimizi beyan ettiğimizde anlayışla karşıladılar. SEKA’da düşündüğümüz Çotanak Arena Stadı projesi kapsamında yapılacak çalışmalar sırasında da Giresun’a ve şampiyonluğu şehrimize getiren Yeşil Giresun Belediyespor’a yakışır bir kapalı spor salonunu da yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca tam olimpik kapalı yüzme havuzu, alışveriş merkezleri, eğitim alanları, diş hekimliği fakültesi ve üniversite morfoloji binasını da aynı alana yapacağız.”

Haber: Hakan UĞURLU – www.kerasushaber.net