Sarıyer Yaşar Kemal Kültür merkezi tesislerinde gerçekleşen iftar programında hemşerilerinden büyük ilgi gören Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, iftar programında yaptığı konuşmada, Ramazan ayını önemi ile birlikte, paylaşma ve dayanışmanın önemine değinerek, çocukların iftar sofralarında bulunmasının, gelecekte ülke birlikteliğine daha sağlam katkı sağlayacağı konusunda iddialı olduğunu vurguladı.

Başkan Genç konuşmasında; ’Vatanımızın ve birlikteliğimizin kıymetini bilelim, Ramazan ayı tüm insanlığa barış getirsin, huzur getirsin, tüm insanların dualarının kabul olmasına vesile olsun. Bulunduğumuz Coğrafyada hemen yanı başımızda Vatanından özellikle kovulan, kovdurulan 3 gün önce evi olan insanların bugün evsiz, barksız, vatansız sokaklarda elini açarak karnını doyurmaya çalışan kardeşlerimiz var. Bu insanların buraya gelmelerini ve vatanlarını terk etmelerini hiçbir zaman kendileri istemedi, Uluslararası talepler var, dış güçler var.

Ama bunların hepsini bir şekilde bertaraf edebiliriz, dayanışma ile birlik, beraberlik ile bütün zorlukları yeneriz.
Bu paylaşmayı dayanışmayı yaşamın her alanına taşımak zorundayız. Burada birbirini tanımayan insanlar var, işte bu ayın güzelliği burada, birbirini tanımayan insanların rızkını paylaşması, sofrasını paylaşması, yarınını paylaşması bu dayanışmayı gösteriyor.

ÇOCUKLARIMIZIN YOLLARI AÇIK OLSUN
Herkesi bir sofrada buluşturan gelenek dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Toplumun güzel geleneklerinden biridir bir sofrada buluşmaktır Bu geleneği devam ettirmek zorundayız. Sizlerin, hele çocukların buraya katılması muhteşemdir. Paylaşmayı ve bir araya gelmeyi öğreniyor, birlikte olmayı öğreniyorlar. ‘’Yani kimsenin bozamayacağı, kimsenin bozmaya gücünün yetmeyeceği Türkiye’nin temellerini atıyor bu çocuklar’’.

Değerli dostlarım onun için özelikle çocuklarımız sahiplenelim, Çocuklarımızın yolları açık olsun. Onların yollarını açacak olan bizleriz. Onlara hedefi biz göstereceğiz, onlar bizim geleceğimiz.” Dedi.

ŞEBİNMEDYA-Sadi Toygar