Karbon salınımının azaltılması ve insan sağlığı konularına dikkat çekilecek günde trafiğe kapalı alan bisiklet, kitap okumagibi etkinlikler ve çeşitli yarışmalarla şenlendi.

Dünyanın çeşitli kentlerinde 16 - 22 Eylül tarihlerinin "Avrupa Hareketlilik Haftası" olarak kutlanmasından yola çıkan Bulancak'lı bisikletçiler bu kapsamda bir dizi etkinlik düzenledi.

"Otomobilsiz Kentler Günü" etkinliği ile dikkat çeken hafta, "Otomobilsiz Kent" gününde, Türkiye ve Bulancak'taki ilk kez trafiğe açık bir caddenin bir günlüğüne yayalaştırılarak farkındalık yaratılacağını vurgulayan, "Bu şeref ilçemizindir.. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan açıklamada önce insan sağlığı denilerek, Dünya genelinde, sürdürülebilir, çevreye duyarlı ulaşım yöntemleri ve kent içi ulaşımda hareketliliğin özendirilmesini amaçlayan etkinlik kapsamında; meydanda motorlu taşıt trafiğinin kısıtlanması ile ulaşım sadece yaya olarak ya da bisiklet gibi motorsuz araçlarla sağlanacak.

Uygulama sayesinde insan sağlığı ve araçlardan arındırılmış sokakların ne kadar sessiz ve güvenli olduğu konusunda farkındalık yaratmak dışında, karbon salınımının azaltılması yönüne de dikkat çekildi.