Bulancak Yunus Emre İlkokulu 4.sınıfta öğrenim gören öğretmen Yasemin Özkaya’nın öğrencileri Sena Daban,Salih Mete Öksüz,Meryem Kaya,Bedirhan Aydın isimli minik öğrenciler, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ı makamında ziyaret ederek, belediyenin çocuklar için yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Sordukları sorular ile büyükleri aratmayan minik öğrenciler başkan Yakar’ı adeta terlettiler.

Belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler almak için Bulancak Belediyesi’ne gelen 4 öğrenciyi makamında kabul eden Başkan Yakar, çocuklara kendisi bizzat şeker ikram ederek, çocukların soruları karşısında zor anlar yaşadı.

Minik öğrencilerin ziyaretini anlamlı bulduğunu belirten başkan Yakar,geleceğin, çocukların elinde olduğunu, onlara yaşanabilir bir kent bırakmak için yoğun çaba içerisinde olduklarını vurgulayarak, Bulancak Belediyesi’nin çocuklar için yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Ziyaret sırasında minik öğrencilere kısa bir konuşma yapan Yakar, “Sizler bizim geleceğimizsiniz.

Bizler siz değerli çocuklara iyi bir gelecek bırakmak zorundayız. Bunun için belediye olarak çalışmalarımız sürüyor. Yaz tatilinde siz çocuklara yönelik sosyal aktivitelerimiz olacak,Çevre temizliği konusunda halka dediğiniz gibi uyarılarda bulunacağız yapacağımız anonslarla. Sahilde tuvalet sorununu çözeceğiz.’’dedi.Çocukların kent yaşamında rahat edebilmeleri için Bulancak Belediyesi’nin yeşil alan artırmaya dönük de önemli çalışmalara imza attığını vurgulayan Yakar, kentin sahibinin çocuklar olması gerektiğini söyledi.

Minik öğrenciler, ziyaret sırasında başkan Yakar’a belediye gelirlerinin, belediye başkanının görev ve yetkilerinin ve belediyenin çocuklar için yürüttüğü projelerin neler olduğuna yönelik bir dizi soru yöneltmesi dikkat çekti. Belediye başkanı olmanın zor olup olmadığına yönelik de sorular yönelten minik öğrenciler, belediye başkanından yeşil alanların artırılmasını istediler.