Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Doğankent İlçe Başkanı Ruşen Özden, Doğankent kadar Giresun için de büyük önem taşıyan bir hizmetin daha gerçekleştirilmesine vesile oldu.

Başkan Özden, geçtiğimiz hafta Ankara da Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Nurettin Canikli ile görüşmeden önce Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce ile bir telefon görüşmesini gerçekleştirerek Doğu Karadeniz Master Planı kapsamında Yeşil Yol Projesi olarak adlandırılan Karadeniz Yaylalarının birbirine içerden bir yol ile bağlanması planı dahilinde Doğankent-Kavraz Yayla Yolu’nun Süttaşı Mahallesi Tezderesi Karayolu bitimi ile Kavraz-Harmancık arasının asfaltlanması için talepte bulunmuş ve daha önceleri de aynı güzergah için yapılan girişimlerinde etkisiyle bu hususta olumlu cevap almıştı.

KAVRAZ YEŞİLYOL AĞINA ALINDI.

Yeşil yol projesinin üzerinde çalışmalar yapmak ve projeye son halini vermek üzere bir heyetle birlikte Ankara da bulunan DOKAP Başkanı Yüce ile Ak Parti Doğankent İlçe Başkan Özden arasında defalarca yapılan görüşmelerden sonra Kavraz Yolunu’nun Harmancık (Dokuzdönüm) Mevkiine kadar Yeşil Yol ağına alınarak sıcak asfalt yapılması müjdesini aldı.

Kavraz Yayla Yolunun proje kapsamına alınması için Başka Bakan Canikli olmak üzere sıkı bir çalışma ve takip içerisine giren Başkan Özden, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce’yi ziyaret ederek, Kavraz Yayla Yolu’nun projeye dahil edilmiş olan son halini kendi gözleri ile görerek son günlerde ilçe adına yapmış olduğu örnek çalışmaları bir yenisini, belki de en önemlisini kaşandırmış oldu.

Başta ülke olmak üzere ilçe ekonomisine çok büyük katkılar sağlaması beklenilen bu proje kapsamında Kavraz Yayla Yolunun sıcak asfalt ile kaplanarak standart bir hale getirilmesi Doğankent ilçesinin ekonomik ve kültürel anlamda bir hareket ve cazibe merkezide olması beklenmektedir.

Verdiği çabaların olumlu neticelerini yavaş yavaş almaya başlayan Başkan Özden yaptığı açıklamada “Bu yolun Yeşil Yol Projesi kapsamındaki yol ağına alınmasında bizlerin taleplerini olumlu karşılayarak yardımcı olan DOKAP Başkanımız Ekrem Yüce başta olmak üzere, Başkan Yardımcımı Mustafa Kemal Bilgin ve öncesinde ve sonrasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bu proje 5 yıllık bir projedir. Bunun bir yılı geride kaldı. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde proje dahilinde Kavraz Yayla Yolu’nun sıcak asfalt olacağı böylece kesinleşmiş oldu. DOKAP Başkanımıza ve Başkan Yardımcımızı ziyaretimin amacı da teşekkür mahiyetinde idi.

Verilen sözlerin havada kalmadığını, Kavraz Yayla Yolumuzun Yeşil Yol asfaltlanma planına alındığını kendi gözümle görmüş oldum. Güzel ilçemize hayırlı Olsun, İnşaallah en kısa zamanda da yapımını sağlarız.” dedi.

ÇİLEKLİ BURUN RAMPASININ DÜŞÜRÜLMESİ GÜNDEMDE

Yeşil Yol Projesi yol ağına alınan Kavraz Yayla Yolu’nun daha da kısaltılması ve Çilekli Burun denilen mevkideki rampanın düşürülmesi için Giresun Orman Bölge Müdürü Celal Pir ve Bölge Müdür Yardımcısı Metin Kırcı ile de bir görüşme yapan Başkan Özden, Yayla yolunun Tez Deresi karşısından ham yol çalışması yapılarak kısaltılması konusunu görüştüklerini ve bu hafta içerisinde etüt çalışması için bölgeye gidileceğini açıkladı.

YEŞİLYOL PROJESİ NEDİR?

Yeşilyol Projesi Karadeniz Master Planı kapsamında, Hükümet tarafından, Kalkınma Bakanlığı projesi olarak 8 Karadeniz ilini kapsayan Karadeniz’de Yeşil Yolculuk ismiyle başlatıldı.

Merkezi Giresun ilimiz olan DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından DOKAP BKİ Başkan Ekrem Yüce’nin bizzat yürüttüğü ve Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Trabzon ve Rize illerini kapsayan, “Doğu Karadeniz Turizm Master Planı” çerçevesindeki, “Turizm Yolu” güzergâhının 8 Karadeniz Bölgesi ilini bir bütün olarak ele alan ve turizm merkezlerini birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesinin toplam uzunluğu yaklaşık 2.250 km.den oluşacak.

Karadeniz Yeşil Yol Projesinde yapılacak işlerde temel prensip olarak doğal yaşam dokusuna zarar vermeden, doğayı tahrip etmeden proje üretmek ve geliştirmek hedeflenmiştir. Böylece, bölgemizin doğal yapısının ve kaynaklarının korunması, tarihi, doğal ve kültürel potansiyelinin harekete geçirilmesi, sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması, mekân ve yaşam kalitesinin artırılması planlanmaktadır.

Bu önemli proje doğrultusunda yapılacak olan, etkin tanıtım politikalarıyla bölgenin ve 8 ilin markalaştırılması, kültürün korunması ve geliştirilmesi, bölge illerine gelen turist sayısının ve ortalama kalış sürelerinin artırılarak turizm sezonunun genişletilmesi ve bu suretle bölgenin turistik cazibe merkezi haline getirilmesi sağlanması düşünülmektedir.