Samsun,Ordu,Giresun Uğur Hazırlık Lisesi’nin tanıtım lansmanına katılmak üzere Karadeniz'e gelen Enver Yücel, cumartesi akşam Samsun Uğur Liseleri öğrencileri için düzenlenen programa katıldı.Yapılan açıklamada,Uğur dershanesini zaman geçtikçe büyüterek, okula dönüştürdük.

Sizlerin sayesinde yakaladığımız bu başarının mutluluğunu yine sizlerle paylaşıyoruz. Ülkemizde ve hatta dünya çapında eğitim alanında büyük yatırımları ve hizmetleri olan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı sayın Enver Yücel’i Samsun'da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.Samsun Uğur Hazırlık Liseleri okul müdürü Aslan Tanyeli ve okulun kurucularından Necati Tanrıkulu öğrencilere Enver Yücel'i birkez daha tanıttı.Yaptıkları ortak açıklamada,'' Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu.

Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor. Fas’tan, Cibuti’ye, Somali’den, Ortadoğu’ya dünyanın farklı coğrafyalarından öğrencilere kurumlarında burs olanağı sağlayarak eğitim desteği sunan Yücel, bu sürecin dünyada barışı getireceğine inanmaktadır.

Enver Yücel, bugün Türkiye ve yurtdışında eğitim veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın Yönetim Kurulu Başkanıdır. Uğur Hazırlık, Uğur Yayınları, Uğur Kariyer Merkezi, Uğur Dershaneleri, Bahçeşehir Kolejleri, Bahçeşehir Kolejleri Fen ve Teknoloji Lisesi, Uğur Hazırlık Liseleri, Bahçeşehir Üniversitesi, BAU International University Washington DC, BAU International University Berlin, kuruluş aşamasında olan BAU International Tıp Üniversitesi Batum ve Mentora Dil Okulları’nı bünyesinde barındıran, yüz binden fazla öğrenciye eğitim veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın temeli 1974 yılında İstanbul Laleli’de üç sınıflı bir dershanede atıldı.

Bugün tüm Türkiye’ye yayılmış 185 şubesi bulunan Uğur Dershanelerinde edindiği tecrübeyi özel eğitim kurumlarının yaygınlaşmasında kullanan Yücel, 1994 yılında Bahçeşehir Koleji’ni faaliyete geçirdi. Koleji, Avrupa standartlarında eğitim veren bir kurum haline getiren Yücel, yalnızca eğitim alanında faaliyetlerine devam etti.

2006 yılında Türkiye’de ilk ve tek olan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’ni kuran Enver Yücel, lise giriş Sınavı’nda ilk 500 arasında yer alan öğrencileri geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek üzere Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı olarak bütün öğrencilerini yüzde yüz bursla okutmaktadır. destek vermektedir.''dendi. Enver Yücel sonra Ordu'ya uğrayarak yakında açılacak olan Ordu Uğur Lisesini ziyaret etti.

Ordu Hazırlık lisesi kurucularından Kaya Aydın,ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile dile getirirken,ilimize gelen Bahçeşehir Eğitim kurumları Başkanı Enver Yücel ve beraberindekilere hoşgeldiniz diyorum.Ülkemizin gelişmesinde üstün bir görev bilinciyle çalışan herkese teşekkür eder,başarılar dilerim.Enver Bey'in yapmış olduğu nezaket ziyaretinden ötürü de kendisine ayrıca teşekkür ederiz.''dedi.Sonra enver Yücel'le gelen heyete Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu Bahri Kasap'ta köfte ziyafeti verdi.Enver Yücel ve beraberindeki heyetle birlikte kısa süre sonra tekrara geleceğini belirterek Trabzon'a hareket etti.