Kent merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda işadamlarına konuşan Enver Yücel, Türkiye'nin eğitim politikasını eleştirirken, dershanelerin kapatılmasının ve her yere bir üniversite açmanın yanlış olduğunu söyledi.

Türkiye'de çok güzel okul ve üniversite binaları olduğunu ancak bu binaların içinin boş, verilen eğitim kalitesini ise düşük olduğunu ileri süren Enver Yücel, “Okul ve derslik sayısını artırmakla eğitim sorunu çözülmez bu binaların içine iyi öğretmen görevlendirip iyi eğitim veremezseniz geri dönüşüm alamazsınız.” dedi. Kapılarına Eylül ayında kilit vurulacak dershanelerin kapatılmasını doğru bulmadığını ifade eden Yücel, şöyle konuştu:

“Siz okulda ne kadar iyi eğitim verirseniz verin daha çok öğrenmek isteyen, daha çok bilgi isteyen öğrencinin önüne geçemezsiniz. Dershane gerçeği bir dünya gerçeğidir ve her ülkede vardır. Dershaneler zengin kesimden daha çok dar ve orta gelirli ailelere eğitim hizmeti verir. Dershaneciler, fakir öğrenciyi, bedava okutur, şehit çocuklarını bedava okutur, başarılı öğrencilere burs verir, tüm öğrencilere yayın verir, deneme sınavları uygular.

Bunlar zararlı şeyler değildir. Dershanelerin kapatılması yerine denetimi artırmak daha doğru olurdu. Bir öğrenci en iyi koleje de gitse dershaneye ihtiyaç duyar. Benim kolejim Bahçeşehir Koleji öğrencileri de dershaneye ihtiyaç duyar. Bunun önüne geçemezsiniz.”

Türkiye'deki üniversite sistemini de eleştiren Yücel, üniversitelere yerleşme sisteminin tamamen yanlış olduğunu ve her ile bir üniversite açmanın da anlamsız olduğunu söyledi. Yücel, “Tamam her ile üniversite olsun ama içi de dolu olsun. Bir bina yapıp burası üniversite demekle orası üniversite olmaz. Mevcut durumda üniversitelerimiz bulundukları illerde esnafa iş imkânı sağlıyor. Üniversiteler maalesef esnafa iş olsun diye açılıyor.

Oysa üniversite bilim yuvasıdır. Buralardan bilim adamları yetişmesi gerekiyor ama maalesef şimdi üniversitelerimiz sadece öğrenciye belge veren diploma veren kurumlar halinde. Öğrenci de diploma almak için uğraşıyor. Diploma alıyorsun ama bir şey bilmiyorsun yani yeterliliğin yok. Üniversiteden sonra herkesin mesleğinde yeterlilik belgesi alması lazım. Merkezi sınavla üniversiteler öğrenci alabilir ama her üniversite ya da fakülte kendi sınavını kendi de yapabilmeli.” diye konuştu.

Toplantı sonunda ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu ile toplantıya başkanlık eden Burcu Haboğlu Baba Enver Yücel'e plaket vererek teşekkür etti.