Halil Aydın - gazeteses.com
/ Giresun Federasyonu, ramazanın ortalarına denk gelen geleneksel iftarını Bağcılar Belediyesinin sosyal tesislerinde yoğun bir katılımla yaptı.

Giresun Federasyonunun geleneksel iftarına Giresun bürokrasisi ve sivil toplumdan büyük bir destek geldi. Giresun Milletvekili Ünal Kaçır, federasyon yetkilileri, kaymakamlar, belediye başkanları, ve çok sayıda davetlinin katılımı ile yapıldı.

Giresun Federasyonunun geleneksel iftarına Giresun bürokrasisi ve sivil toplumdan büyük bir destek geldi. Giresun Milletvekili Ünal Kaçır, federasyon yetkilileri, kaymakamlar, belediye başkanları, ve çok sayıda davetlinin katılımı ile yapıldı.


Akşam ezanının okunmasıyla birlikte hep beraber oruçlar açıldı. Birlikte yemekler yendi, çaylar içildi.Sohbet havası içinde nezih bir program yapıldı.

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan iftarda Eyüp Yeşilpınar Leyle i Kadir cami i İmam Hatip i Kurra Hafız Hasan Rizelioğlu iftar başında ve sonunda dua yaparak yapılan iftarın birlik ve beraberliğimizin devamına vesile olmasını temenni etti.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan  yaptığı konuşmada;
Giresun Federasyonu olarak her yıl geleneksel olarak iftar programı düzenliyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Bağcılar Belediye Başkanımız Hemşerimiz Lokman Çağrıcı’ya ve Katılımcılara teşekkür ederek yaklaşan bayramın hayırlı olmasını temenni etti.

İslam aleminin en zor günlerini yaşadığını hatırlatan Başkan Turan;  Birlik beraberliğimizin devam etmesi için dua ediyoruz. Allah islam aleminin yardımcısı olsun. Akan kanın durması için Allah yardım etsin. Fakirlere yoksullara yetimlere yardım elimizi açalım Sadece ramazanda değil her zaman onların yardımına koşalım diyerek sözlerini tamamladı.

Ak parti Parti Giresun Milletvekili Ünal Kacır yaptığı konuşmada;

Giresun Federasyonunun düzenlemiş olduğu Geleneksel iftar programına katılmanın buruk sevincini yaşıyorum. Çünkü yanı başımızda İslam coğrafyasında olan olaylar akan kan hepimizin huzurunu kaçırıyor. Allah zulüm gören masum müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Biz hükümet olarak devlet olarak onların yanındayız.

Bu tür programlar düzenleyip bir araya gelmek toplumun birlik beraberliğini sağlamak açısından çok önemli. Giresun Federasyonuna iftar programını düzenlediğinden dolayı teşekkür ederim. Hepinizin ramazanı şerifi hayırlı olsun Gelecek olan Ramazan Bayramınızı kutlarım diyerek sözlerini tamamladı.

Eyüp Belediye Başkanı Av Remzi Aydın yaptığı konuşmada;
Benimde üyesi olduğum Giresun Federasyonunun düzenlemiş olduğu İftar programına hoş
Geldiniz Allah birlik beraberliğimiz eksik etmesin. İslam coğrafyasında akan kanın durması içn dua ediyoruz. Hepinizin ramazanı şerifinizi ve ramazan bayramınızı kutlarım diyerek sözlerini tamamladı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da yaptığı konuşmada;
Giresun Federasyonunun düzenlemiş olduğu iftar programına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu programı düzenleyen Giresun Federasyonu Başkan ve yardımcılarına çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Toplantıya katılan tüm misafirlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın. Ortadoğu’da İslam coğrafyasında akan kanın durması için dua ediyorum. Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dilerim. Gelecek olan Ramazan bayramınızı kutlarım diyerek sözlerini tamamladı.

Hatıra fotoğrafları çekilerek program sona erdi.

Gazeteses.com internet haber sitesi, olarak Giresun federsyonuna düzenlemiş olduğu iftar programından dolayı teşekkür ederiz.