Halil Aydın- Gazeteses.com / Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu ve Giresun'lu STK Başkanları Hasan Turan Başkanlığında toplanarak Afyon Şehitlerini anma günü ile ilgili istişare edip, neler yapabilecekleri hakkında bilgi alış verişinde bulundular. Toplantıya Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'da katıldı

Başkan Hasan Turan yaptığı açıklamada;
29 Ağostos tarihinde yapılacak olan Giresunlu Afyon Şehitlerini anma törenine tüm Giresun İlçe derneklerinin katılımını sağlayacağız. Şehitlerimizi en güzel şekilde anmak için geçen yıl beş bin kişi ile yaptığımız töreni bu yıl on bin kişilik bir kalabalıkla yapmayı hedefliyoruz. Ona göre hazırlıklarımızı yapıyoruz.

Tüm Dernek Başkanı kardeşlerimdem ricam mümkün olduğu kadar geniş katılım sağlamalarıdır. Türkiyeye hatta Düyaya varlığımızı gücümüzü şehitlrimize nası sahip çıktığımızı göstereceğiz.

Sayın Eyüp Belediye Başkanına Federasyonumuza verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bizi kırmayıp davatimize icabet etti. Her zaman yanımızda oldu Allah razı olsun kendisiyle gurur duyuyoruz.

Kıymetli kardeşlerim;
Bu yılki anma proğramımızla ilgili tanıtım filmimizi paylaşalım, yaygınlaştıralım. Zalim yağmacılar ve taşeronları eliyle coğrafyamızın ateş çemberine çevrildiği bu günlerde; 

Batılı işgalcilerin vatanımızı işgale, milletimizi esarete koştuğu tarihin sıkıntılı günlerinde vazifeyi kuşanıp gönüllü cephelere koşan "zor zamanların adamları " kahraman ceddimiz, aziz şehidlerimizle buluşup, şehadete olan sevdamızı tüm cihana haykırmamız anlamlı olacaktır diyerek sözlerini tamamladı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yaptığı konuşmada;
Afyon şehitliği projesine Eyüp Belediyesi olarak yardımlarımızı geçen sene olduğu gibi bu senede dahada artırarak devam edeceğiz. Giresun şehitlerine vefa borcumuzu ödememiz gerektiğini düşünüyorum.Allah izin verir de kaza bela vermes ise 29 Ağostos ta Afyon Giresun şehitliğinde olacağım.

Kurtuluş savaşında savaştan kaçan insanların olduğu bir dönemde Topal Osman Ağa sakat olduğu halde emrindeki alayla Afyonda düşmana göğüs germiş, canlarını feda etmişlerdir.Giresun uşaklarının vatan için canını nasıl feda ettiğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu sıcak ortamda  toplanıp böyle bir karar aldığınız için teşekkür ederim diyerek sözlerini tamamladı.