Türkiye'de sanayinin 4. büyük şehri olmaya aday Bursa da faaliyet gösteren Giresunlu Sanayici İşadamları Yönetici ve Serbest Meslek Mensupları Derneği (GİSİYAD) Giresun Üniversitesi Rektör ve heyetini ağılayarak istişarede bulundu.


Uludağ Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu “Tarihte Ahıska Türkleri Sorunu: Dünü Bugünü Yarını” konulu Uluslararası sempozyumu için davet edilen ve sempozyumda konuşmacı olarak Bursa’ya gelen Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, eşi Sadık Attar, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kültiğin Çavuşoğlu, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı ve beraberlerindeki heyeti ağırlayan GİSİYAD, Bursa Botanik Park İskender İskenderoğlu Restaurant'ta onuruna öğle yemeği verdi.

Yemek öncesi bir konuşma yapan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Giresun halkının tarihi geçmişini ve Çepni kültürünü anlattı. Giresun halkı ve Ahıska Türklerinin örf adetlerini yaşatmayı başaran Türk boylarından biri olduğu için ortak özelliklerinin çok olduğuna değindi.

Prof. Attar, konuşmasının devamında Giresun Üniversitesinin kuruluşundan bugüne geçirdiği değişim ve gelişimi ile birlikte büyüme sürecini anlattı. 13.000 öğrenciyle başladığımız üniversitemizde bugün itibariyle 11 bölüm ve 30.000 öğrenciye getirdiğini, çevre illerde bulunan Ordu Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitelerinin doluluk oranlarının %90 da kaldığını ifade ederek Giresun Üniversitesinin doluluk oranının %99,8 ile bu üniversiteleri geride bıraktığının bilgisini verdi Bursa'daki Giresunlulara.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, üniversite ile ilgili değerlendirmeleri ışığı altında yaptığı konuşmada Giresun da 30.000 olan öğrenci sayısına göre yeterli kadar apart ve yurt olmadığını belirterek GiSİYAD üyesi işadamlarına yatırım yapmaları konusunda bir de çağrıda bulundu.

GİSİYAD ve Giresunlular adına toplantıya katılan onursal üye Av. Murat Toker, GİSİYAD Başkanı Hasan Topkara, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Dursun Şansal Hereklioğlu, Kamil Koç, Mali Müşavir Volkan Murat Okkaoğlu ve Vakıflar Bölge Müdürü Abdurrahman Tığ, Gemlik Giresun Derneği Başkanı Durmuş Uslu, İşadamı Müteahhit Mustafa Yiğit Gemlik AK Parti kurucu ilçe Başkanı Enver Şahin, Yusuf Torun ağırlama heyetindeki toplantıya katılan isimler arasındaydılar.
GİSİYAD Onursal Üyesi Av. Murat Toker ve GİSİYAD Başkanı Hasan Topkara, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ve beraberindeki heyete Bursa'daki Giresunluların potansiyel varlığı, oluşturdukları sinerji ve GİSİYAD'ın kuruluşundan bu yana kısa sürede gerçekleştirdiği faaliyetleriyle ilgili bilgi verdiler.

Gayet samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyaret ve sonrası verilen yemekten sonra da karşılıklı istişareler yapıldı. Serbest gündemli sohbetlerle birlikte ardından heyet Giresun'a uğurlandı.

Kamil KOÇ
Bursa'dan bildiriyor

Kaynak:Giresun medye Plarformu