Piraziz Anadolu Lisesi açılışında Bakan Nurettin Canikli'nin konuşmasının ardından Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, kürsüye gelerek kendisine konuşmak için söz verilmediğini savundu. Piraziz halkını temsil ettiğini belirten Görgülüoğlu, bu durumu protesto ettiğini söyleyerek alanı terk etti.Görgülüoğlu,''Ben Piraziz'in belediye başkanıyım.

Sonuçta buradaki konuşmalarda benimde söz hakkım olmalı.Piraziz'de açılışı yapılan bir okulda belediye başkanını yok sayamazlar.Onun için bu hak bana verilmediği için töreni terk etmek zorunda kaldım.''dedi.

Bunun üzerine, "Siz protesto etmeye devam edin biz hizmetlere devam edelim" diyen Canikli, açılışı organize edenlerin, belediye yatırımı olmayan programlarda belediye başkanlarına söz verilmediğini ve her yerde aynı uygulamanın yapıldığını dile getirdiklerini kaydetti.

Canikli, özel olarak birilerinin konuşturulmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade ederek, "Mesela dün, Aksu şenlikleri vardı. Sayın Kılıçdaroğlu geldi, konuştu. Herkes konuştu, biz de konuştuk. Konuşmadan dolayı kimse kimseden rahatsızlık duyamaz. Burada Piraziz Belediye Başkanına konuşma verilmemesi kesinlikle özel bir uygulama değil. Bu, resmi protokolün bir gereğidir" dedi.