Halil Aydın- gazeteses.com /Lader Recep  Özgültekin  başkanlığında toplanarak  yeni başkanını  seçip  devir teslim yaptı

Ladik Öğretmen Lisesi Mezunları Derneği (LADER) Başkan Recep Özgültekin Başkanlığında olağan toplantısını yaparak yeni başkanını seçip devir teslim yaptı. Lader Dernek üyeleri heray bir araya gelerek çeşitli konularda  seminerler düzenliyor.

Bu günkü toplantıda ise Başkan Recep Özgültekin Siyasi bir partiden (MHP) aday adaylığı başvurusu yapacağını açıklayarak, Lader dernek Başkanlığından istifasını sundu. Ve Yapılan açık oylama ile üyelerin tamamının oyunu alan Av. Selahattin Aydın Lader Başkanlığına seçilddi.


Başkan Recep Özgültekin yaptığı konuşmada;
Derneğimizin uzun yıllardır Başkanlığını yapmış bulunuyorum. Toplantımıza katılımınızdan olayı hepinize çok teşekkür ederim. Bu seçimlerr diğer seçimlerden çok daha önemli olduğunu dolayısıla bu anlamda benimde bir akedemisyen olara 37 yıl hizmet verdim.

Artık bu davada elimi taşın altına koymam gerektiğini gerektğini düşündüm o nedenle istifa etmek durumunda kaldım. Tabi akedemik hayatımdan istifa ederken Laderin kuruluşundaki ana temel ilkemizi zedelememek bana düşen ilk görev. Ne idi, tüzüğümüzdek ki en önemli madde Lader'e siyaset ve ticaret bulaşmayacakdemiştik.

Dolayısıyla ben bir siyasi kimlik indim. İlk işim lader Başkanlığından lader Genel Başkanlığından istifa etmek olmalıydı. O nedenle buruk bir şekilde istifa ettim ama laderin görevinden değil orası benim her zaman bir yuvam. Ve ben her zaman aranızda olacağım Meclise gitsem de gitmesemde hiç önemli değil. Bana 16 yıldır verdiğiniz destekle laderi gerçekten çok iyi yerlere getirdi.

İnşallah bundan sonraki destekleriniz de devam edecek. Bizim koyduğumuz formantes devam edecek.Toplantılarımız yine devam edecek.Ben görevi devralacak arkadaşlarımın görevi daha iyiyapacağınından emini. O nedenle hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Mecliste de olsam laderliyim, Akpınarlıyım Akpınarlılık ortak payıdasını yaşayıp yaşatacağımdan emin olabilirsiniz.Hepinizi saygıyla sevgi ile selamlıyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Recep Özgültekinin istifasının ardından Yeni Başkan seçilmesi için Avukat Selahattin Aydın üyeler tarafından önerildi. Yapılan açık oylamada üyelerin tamamının oyunu alarak Lader Başkanlığına seçidi.

Yeni Başkan Selahattin Aydın yaptığı konuşmada:

Arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz. Birincisi her nekadar oylama yaptıysanızda ben çok tedbirli davrandığım için karar defterini getirmedim.Dolayısıyla verdiğiniz oyların bir anlam ifade etmesi için karar defterine yazılması lazım.

Öncelikle seçim aslımali geçinceye kadar, bu askıda bir durum, onu öncelikle ifade edeyim; diyerek espiride bulundu. İkinci olarak Ladere Başkanlık yapacak kişi olarak en önde yer aldığımıda düşünmüyorum.

Dolayısıyla bunu geçiş dönemi olarak kabul edyorum. Bu günkü toplantımızın asıl amacı tüketici konusuile ilgili hoca gelecek ve o size ders anlatacak. Diğer taraftanda bütün Akpınarlı arkadaşlarımın kişisel olarak başkanımı desteklemesini ve ona her konuda yardımcı olmasını bekliyor ve istiyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Recep Özgültekin'İn eze (teyze)sinin oğlu Tv5'de iş vizyon programı yapımcısı ve sunucusu Zennur Karslı yazdığı şiiri okudu:

Bu şiiri bu gece saat 02'de yazdım uykum kaçtı.kafayıda abime taktım . Şöyle bir şiir dile getirdim


Milliyetçilik sevdamız akın, akın

Adayımız markadır araştırın bakın

Kim bilir belki bu gün belki yarındanda yakın

Ey millet adaylara iyi bakın iyi seçin

Bizim adayımız Prf. Dr. Recep Özgültekin.

Sevdamız yüce millet yüce vatan

Vatan uğruna binlerce toprakta yatan

Hiç bir olur mu vatanı satanla, tutan

Ey millet adaylara iyi bakın iyi seçin

Bizim adayımız Prf. Dr. Recep Özgültekin.

İÜ Eğitim uzmanı tarafından Tüketici haklarının korunması hakkında seminer verildi.

Toplu Hatıra fotoğrafı çekilerek toplantı sona erdi